2008-30-04

Hallå!!
Det var ett tag sedan man skrev i denna fina blogg, men nu är det dags att göra ännu ett inlägg i min härliga fakta rika blogg.

Ikväll är det även Champions League semifinal mellan Chelsea - Liverpool. 1-1 sedan förra mötet och när mitt lag åkte ur så försvann chanserna att bry sig om Champions League och ligan som Manchester United ser ut att ta om de nu vinner dessa två återstående matcher vilket jag tror och hoppas på framför de äckliga Chelsea som inte kan vinna deras matcher förrän efter 90 spelade minuter eller så vinner de på ett misstag i början som deras motståndare gör. Därför hoppas jag att Liverpool möter Manchester United i final och att Liverpool går segrande ur striden om det nu blir dessa lagen i finalen som är mycket tveksamt för att Chelsea fick ju ett mål i den 93:e minuten eller så och därmed förmodligen tar sig vidare till finalen i Moskva.

Nu till vår ledande säsong och vi kan väl inte säga mer än att det ser sådär ut om vi kollar tabellen, men om ni tänker efter så har vi mött Kullavägens BK och Förslövs IF som är favorit tippade och ska ligga där de ligger. Vår försäsong har varit strålande och vi förlorde ingen match under försäsongen utan den kom mot ett riktigt bra lag som Förslöv och de har dessutom 3-4 ex Ängelholmare som gör mycket i deras lag. Lägg där på minnet att det är mycket kvar att spela om men så klart gäller det man hänger med från början och visar att man har kapacitet att stanna kvar och visa att man är att räkna med.

Dm har även den varit framgångsrik detta år genom gruppspelet mötte vi lag så som: Kvidinge (div 7), Hörja (div 6) och våra grannar IFK Rössjöholm ( div 5). Det slutade med seger mot Hörja med 2-1, därefter fick vi möta Kvidinge där vi inte lyckades hålla ända ut och matchen slutade 1-1 och till sist stod grupp segern mellan Ekets GOIF och IFK Rössjöholm och vem som skulle ta sig vidare och vi lyckades besegra IFK med 2-1 och tog chansen vidare till 2:a omgången där vi fick lite svårare motstånd och möttet med Svedala IF och tro det eller ej men vi besegrade faktiskt detta division 4 lag med 4-3 efter förlägning och tog ett steg närmare DM titeln och en plats i Svenska Cupen.
Nästa omgång står det mellan Ekets GOIF och IF Limhamn/ Bunkeflo som tidigare nämnts spelar i Superettan och deras U-21 Lag som vi troligen får möta eftersom deras a-lag har en viktig match mot Landskrona BOIS i samma vecka som vår dm match går av stapeln. Nu är det upp till bevis ännu en gång om vi vill gå vidare eller bara ta det som en lek, för mig känns det så på vissa spelare hoppas ni har byttat åsikt och nu vill börja ta upp era svärd och börja kriga. Går vi vidare möter vi Åsljunga/IF Lödde i 4:e omgången och med lite tur och lite skicklighet kan vi även gå vidare och där möter vi i vår tur lag som V Ingelstads IS/ FK Balkan - IFK Malmö FK/ BW90 IF.

Det gäller bara att tro på oss och att ha tur samt att spela bra då fixar vi detta här. Skrivaren som vanligt Kennie KissiKassen Svensson # 1

Inför Seriepremiären

God dag kära herrar och damer. Nu kommer statistik Kiss att berätta hur det ligger till med det som man är bäst på.

Antal matcher i Ekets A-Lag:

2005 A-LAGS MATCHER: 6 ST

2006 A-LAGS MATCHER: 8 ST

2007 A-LAGS MATCHR: 0 ST (ÄFF)

2008 A-LAGS MATCHER: ???

Skromberga - Eket 1-4. Min allra första tävlingsmatch under Lasse Petersons regi.

Billesholm - Eket 2-4. Andra matchen i a-laget 2005. Bästa spelaren i Eket som 16 åring vill tilläggas.

Mörarp - Eket 2-2. 2005 var året.

Eket - Stidsvig 2-2. 2005 var året. Rami var med i Eket på den tiden.

Eket - IFK Rössjöholm 0-5 (0-0). Var mitt allra första derby.

Skälderviken - Eket 1-0.

Eket - Ljungbyhed 0-0. Årets första match 2006.

Brunnby - Eket 1-1. Årets andra match 2006. Höll nollan ett bra tag in i andra halvlek.

Åsljunga - Eket 4-2. Mitt 2:A derby. Slutade sorgligt.

Vegeholm - Eket 1-1. Var med som utespelare. Kom in i 85:e minuten och var bara några centimeter ifrån mål.

Grevie - Eket 5-1. Pinsamt, men de vann ju serien överlägset och spelar nu i NV4.

Vejbyslätt - Eket 4-1. Var riktigt pinsamt.

Eket - Åsljunga 0-2. Årets näst sista match 2006. Borre gjorde avgörande målet på en straff.

Eket - Strövelstorp 1-3. Årets sista match 2006. Markus Tilly spelande tränare som året efter gick till Klippans FF.
Nu är han tränare för Ängelholms FF deras U-21 lag.

Har spelat totalt 14 matcher och seriepremiärer för Eket och ni vet ju hur det gick. Höll nollan så klart.

Matcher: 14 st, Vinster: 2 st, Oavgjorda: 5 st och Förluster: 7 st.  GM: 19 - 34 IM - 15 P: 11.

Det ser inte lovande ut om man kolla på de resultaten, men manska egentligen inte kolla på historiken även om det är sant. Nu blickar vi framemot morgondagen och premiären mot Kullavägens BK. Det ska bli ett samt nöje att få möta toppfavoriterna i en inledande match. Här kommer deras matcher under försäsongen!!

KBK- RAMLÖSA 4-1
KBK - HAIS 7-0
KLIPPAN - KBK 1-1
KBK - HÄRSLÖV 2-2
KROPPS GIF - KBK 0-6 (DM MATCH)
KBK - AXELVOLD 5-0 (DM MATCH)
KBK - GUNNARSTORP 7-0 (DM MATCH)
KBK - ALEXANDER DEN STORE 2-0
KBK - ESLÖVS BK 0-3 (DM MATCH)


Matcher: 9 st, Vinster: 6 st, Oavgjorda: 2 st. GM: 33 - 7 IM + 26 P: 20.


image11

Mirakel inträffar för dem som tror. Vi datan återigen Kennie KissiKassen Svensson # 1.

Inför säsongen 08

Idag skiner solen och det är underbart väder, vilket gör det lättare att skriva vad man tycker och känner för.
Hade tänkt att förbereda mig inför den stora premiären hemma mot Kullavägens BK  som är tippade favoriter till serie segern ihop med: Hittarps IK, Förslövs IF och Vikens IK.
Dessa 4 lagen kommer att göra upp om serie segern och de kvalplatser som erbjuds, tror inte de är några av de andra lagen som komme kunna rubba dessa 4 lagen p g a att de har de bästa spelarna, resurserna och troligen det bästa spelet.

När vi nu går ut och ska spela mot KBK som ska vi inte känna oss underlägsna bara för att vi är nykomlingar och för att de har varit med i femman i många år. Det gäller att se det positivt i det och bara njuta vilket är att få spela fotboll. Vi måste vara fokuserade, bestämda och veta vad vi håller på med ute på planen och det är nställningen som är viktigast för det avgör hur långt vi vill komma med fotbollen, både för oss själva och för Ekets GOIF. 

Det finns möjlighet att vi slutar mellan en 6-8:e plats i tabellen, vilket ger fortsatt spela tills nästa års säsong i div 5 Norra, det skulle vara bra att kunna klara sig kvar första året annars blir det nog jobbigt att ta sig tillbaka till div 5. 
Vårt mål är ju att hålla sig kvar men det är klart vi ska göra det men sen när man säger att vi t.o.m. kan sluta mellan en 6-8:e plats tänker ni säkert som så: -Men, hallå !! Ni har ju precis gått upp från div 6 bör då inte ert mål vara att hålla sig kvar ett år innan man kan sätta upp ett högre mål !!? - Jo det kanske är det, men jag känner att vi har en stark trupp, bra självförtroende och en bra träningsflitighet som höjer både träningsinstikten och flitigheten till att lyckas i div 5. Det jag känner vi behöver arbeta på det är Inställningen, för det kan bli mycket bättre och det kanm även medföra vart vi kommer hamna och hur långt det tar oss. 

Under försäsongen spelade vi 9 matcher och utav dem vann vi 8, oavgjorda 1 och inga förluster. Målskillnad på 25- 12  +13 och 24 poäng. Det talar mycket för oss, där vi har mött både bra och dåligt motstånd och det bästa motståndet vi hade var mot Svedala IF (div 4) där de kom med hela sitt a-lag och där vi visade att vilja slår klasspå hög nivå. Det gjorde att vi tog oss vidare till 3:e omgången i DM mot självaste IF LIMHAMN/BUNKEFLO (4:a i Superettan 2007). Där de samma vecka möter Landskrona BOIS och vilket medför att de troligen ställer upp med ett b/u-21 lag. 

För att kunna lyckas behövs det att alla som vill vara med och slåss om sin plats i startelvan att de visar framfötter och kommer på träningarna, vilket jag kan tycka man ska om man vill ha sin plats, nämner inga namn om det. Kommer inte de s k "givna " spelarna och träna men ändå får sin plats hur tror ni de som tränar kommer att känna sig !!? Självklart vill man ha det bästa laget men det känns som ett hån mot dem som tränar och ger allt på räningarna, men det finns ju undantag till varför man inte kan träna som t ex en skada, jobbar eller någon annan orsak. 

Det gäller att kunna sätta individuella mål och lagmål som i detta fall är att hålla sig kvar i femman.

Mina personliga mål

* Huvudmål: Inte släppa in mer än 30-35 mål

* Delmål:  Bli bättre i luftrummet
                 - Bättre spelsinne
                 - Inte vara för ivrig, dvs vara bestämd
                 - Förbättra utkasten, insparkar och utsparkar
                 - Styra spelet på ett bättre sätt än tidigare
                
* Bonusmål: Inte lika viktiga
                  - Rädda 75% av straffarna emot oss
                  - Göra 1-5 assist
                  - Göra 1-3 mål
                  - Inte släppa in mer än 25% av alla hörnor och frisparkar emot oss
  
image10


Ungdomssatsningen i HIF

Idag är det ungdomssatsning i Sverige som jag har i tankarna.
Satsningen är för dålig i Sverige och min personliga åsikt att Helsingborgs IF har gjor det för dåligt. Det är inte förrän nu de har börjat satsa på deras ungdomar, det är rent ut sagt för dåligt!!
HIF har 3-4 ungdomar i sin trupp i år, det är spelare så som: Joel Ekstrand, Marcs Bergholtz, Andreas Landgren ( skadad) och Mattias Unkuri (PSK). Det är bara Andreas Landgren som har spelat i HIF hela livet och de andra har tillkommit till klubben genom åren, men de har gjort det bra.

89:orna i HIF var det typ 1-2 spelare som har spelat från grund och botten och resten av spelarena komer ifrån klubbar som: Högaborgs BK, Helsingborgs SÖDRA, Eskilsminne IF m fl. Man kan fråga sig om det är rätt att kunna plocka bort spelare som var så unga för 5-6 år sedan då de inte var mer än 13-14 år. Det är skrämmande att se, och att de sedan sitter och påstår att de satsar på ungdomarna. Jo, tack var fan är de ungdomarna de satsar på !!? Inte är de ifrån HIF i alla fall utan de är ifrån andra klubbar och de som inte platsar i HIF kan bara ta tt pick och pack och dra där ifrån.

Enligt mig är det fruktansvärt dålig stil, klart vill man ha det bästa laget men att göra det från en sådan tidig ålder är väl lite mycket att ta i med ? Det tycker i alla fall jag. En annan sak jag vill tillägga är Marcus Bergholtz, stört skön person, hur snäll som helst och ödmjuk som få. Han gick till HIF vid 13 års åldern och har äntligen fått A-kontrakt, vilket jag tro att han fick tack vare West Ham besöket , tror det tala för sig själv att han väl fick chansen att träna med deras A-lag och inte deras J-lag, vilket medförde att West Ham beslöt sig för att köpa loss denna yngling ifrån HIF för 2,5 miljoner svenska kronor. Det gjorde att HIF fick tänka om i nya banor, då de sa: Aldrig i livet, vi säljer aldrig honom för 2,5 miljoner vi ska ha mer. Sen började HIF flytta upp honom i a-truppen och han fick mycket speltid under försäsongen, vilket höjde hans självförtroende och han har växt som människa både på och utanför planen.

Det är ett jäkla sätt rent ut sagt, för när West Ham fick upp ögonen på denna unga kille så ville de verkligen ha honom i deras a-lag och inte i något j-lag eller så. Det fick sedan HIF att börja tänka om och hur det skulle gå för honom där i West Ham. Marcus hade tidigare gjort en träning innan med HIFs a-lag innan han fick chansen i West Ham och det var en träning med fasta situationer och hur roligt är det !?
Jag tror att det var West Ham besöket som fick HIF att tänka om och därmed flytta upp honom och nu för någon vecka sedan fick han A-kontrakt. Hade han däremot inte fått chansen att provträna med West Ham hade situationen sett annorlunda ut idag. När man sen läser i tidningen, Vi satsar på våra ungdomar och att de ska få chansen så småningom och när det kommer från Ordförande Jesper Jansson blir man lite fundersam. Jag tänkte varför i helvete satsar de på ungdomarna nu och inte kunde göra deför 5-6 år sedan. Det finns inga ord egentligen känner jag och läste dessutom att Ekets Goif hade blivit en bra klubb och att självaste HIF sitter och tycker det är väldigt positivt att höra.

Det är viktigt för er som fortfarande är unga att ni läser denna text om ni har beslutat er för att gå till HIF en dag, lägg då deta på minnet för det är inte bullshit utan ren fakta jag för fram. Jag ska så klart inte säga emot er om ni vill gå till HIF men tänker er för innan ni tar beslutet, jag säger inte att Marcus, Andreas (Marcus kusin) eller Robin från Ekets GOIF gjorde fel. Ni ska även veta att det är svårt att kunna konkurera om platserna. Ge för fan inte upp om ni har som dröm att en dag kunna få stå inne på Olympias gräsmatta och känna den härliga känslan av publiken, vår- och sommardoften samt mycket annat smått & gott.

Mirakel inträffar för dem som tror Mvh Kennie KissiKassen Svensson.

2:a omgången i DM

Idag är det äntligen dags för 2:a omgången i Dm, där vi ställs mot Svedala IF(div4).
Däremot vet vi inte så mycket mer än att de slutade på 8:e plats i div 4 S. Följer man seriesystemet så ska de vara bättre i och med att de ligger högre upp än oss, glöm inte " bollen är rund ". Dessutom blev det ingen gräs premiär för oss, utan matchen kommer att spelas på Örkelljunga IP. Vi har som alltid ett ungt lag och vi har en 4-5-1 uppställning som har fungerar mycket bra under försäsongen, lägg där till att vi är obesegrade i 8 matcher. Vinnaren i matchen kommer att ställas mot självaste Limhamn/Bunkeflo IF som till vardags spelar i Superettan och som slutade på en fin 4:e plats 2007.

Vårt lag kommer att bestå av följande spelare:

Patrik
Kennie
Abaz
Swärdh
Ante
Lundh
Marcus
Oskar
Andre
Sjöman
Aulon
Donat
Rasmus
Linder
Edi
Kristoffer

Svedala IF ställer därefter upp med följande lag:

Niklas Malmberg
Zebastian Jönsson
Pontus Andersson
Faruk Senli
Andreas Mårtensson
Ertan Nezir
Albert Spiljak
Erik Olsson
Stefan Svensson
Driton Memedoski
Albert Spiljak
Billy Jensen
Axel Olsson
Jacob Ohlsson
Nima Modyr

"Just nu befinner vi oss i en väldigt intensiv matchperiod och där vi inför dagens match och DM matchen på tisdag (mot Ekets GOIF) väljer att "vila" lite spelare. Detta innebar ju också att spelare som tidigare inte fått så mycket speltid nu fick en chans att visa upp sig! "säger Uffe Jansson.
De tränade dessutom på grusplanen igår för att kunna behärska sina egenskaper på grusen.

We`ll be prepared to win or lose. Kennie KissiKassen Svensson # 1.

Stora Heddinge 2008

Idag kom man hem från träningslägret och vi var lite trötta efter mycket slit. Vi genomförde 2 hela träningar samt en 1 träningsmatch med glada besked, med det vill jag säga att det såg bra ut men så klart kan det bli bättre med tiden, både försvars- som anfallspelet.

Vi mötte Norra Tångs BK från småland div 6, som hade varit i Stora Heddinge tidigare under de sista åren. De hindrade inte oss från att vinna matchen mot div 6 laget med 2-0 (1-0), spelet i första halvlek var det bästa för året enligt mig, plus att de inte hade mycket att sätta emot, vilket medförde att vi kunna rulla runt och hålla bollen inom laget. Jag tror att de hade 2-3 lägen i första halvlek så överlägsna var vi, när de väl kom till avslut slutade det med att vi kunna slå bort bollen. Spelet kunde inte varit mycket bättre än vad det var, förutom i 2:a halvlek där vi som alltid annars brukar slappna av eftersom vi ledde matchen och de skulle bli likadant denna gången också.
Man kan säga att matchen speglade resultatet eftersom de inte hade mycket att komma med, vi kunde ha vunnit matchen med minst 5-0, så pass bättre var vi.

Överlag gjorde vi en mycket bra match även om inte motståndet var de bästa vi mött, men det såg lojt och oengagerat ut på träningen på förmiddagen innan matchen. Det var stelt och svårt att koncentrera sig på en sak utan man skulle springa runt och tänka på något helt annat.

Själva träningslägret i sig var helt underbart, både skämtsamt och allvarligt. Danmark är rätt bra ändå, fast att man avill åka till Spanien eller Italien där värmen finns. Jag trivdes i alla fall, särskilt tävlingarna vi hade det var skit skoj, längtar redan tills nästa läger.

Will be back soon, Kennie KissiKassen Svensson # 1

RSS 2.0