Chacun À Son Gout

Dagens samtalsämne är fotbollens påverkan i Örkelljunga kommun.
Idag har jag tänkt att prata om hur stort fotbollen är för våra kommunlag och deras påverkan i serie spekulerandet.
Vi har alltid brytt oss om våra grannklubbar och hur vi ligger till i seriesystemet och där går snacket , varför just FIF, Åsljunga, Eket och så småningom Ifk Rössjöholm ligger där de gör och så har det spekulerats varför vi inte har ett gemensamt lag ihopa. Tanken kan vara bra som min pappa genomförde 1979 att starta ett gemensamt kommunlag.

För er som inte känner honom så tog att spelare från Eket, Åsljunga och andra klubbar och ville bilda ett så bra lag så möjligt och sedan kunna vara med och slåss med de bra lagen.
Han startade Örkelljunga FF 1979 och därigenom började snacket gå om det var bra att göra som han gjorde eller inte. Vissa var missnöjda med sättet han gjorde det, eftersom redan Eket, Åsljunga och de andra klubbarna hade bra lag.

Med tiden gick det bra men så småningom blev det för med prat och för mycket gräl inom klubbarna samt missnöje och besvikelse , till sist fick de lägga ned klubben och de andra som tidigare spelat för Eket, Åsljunga samt de andra klubbarna fick gå tillbaka till de klubbar de en gång i tiden spelat för eller så la de av med fotbollen helt.

Det jag vill ha fram med detta är att vi är så påverkade av varandra och när snacket går att man har köpt en spelare från högre divisioner så tänker man:

- Varför köper inte vår klubb in någon rutinerad och meriterad spelare?

Då går snacket för fulla muggar. Antligen ligger problemet i att de känner att de inte litar på sina ungdomar om de nu köper in spelare samt att de kanske vill gå upp i seriesystemet.

Vissa tänker att man hade kunnat gå ihop och bilda ett gemensamt lag för alla dessa lagen inom kommunen, då sitter jag här och tänker på små bekymmer samt större problemen.
Frågan är bara:

- Hur skulle det fungera att bilda lag ihopa ?
- Vilka ska få spela? Ska man gå efter rutin, erfarenhet eller hur bra man är i nuläget?
- Vem ska styra och ställa klubben?
- Hur många personer ska truppen bestå av ?
- Vem ska organisera klubben ?
- Var ska klubben vara ? Hemmaplan osv.
- Hur ska organisationen se ut ?

Det finns så mycket att prata om och hur många förslag som möjligt.
Enligt mig så finns det bara ett svar och det är NEJ !! för att det kan uppstå problem i klubben och att spelare lägger av för att de får för lite speltid och massa andra saker.
Vi har inte prövat det ännu men det är bara mina synpunkter, tankar och ideér.
Det skulle varit roligt om man hade prövat och sett hur det hade gått men som sagt man skulle haft stora problem och det skulle tagit en stor tid och folk omkring byarna som tex Norra delen av Örkelljunga kommun där vi hittar Åsljunga samt Skånes Fagerhult. Södra delen hittar vi Eket och till sist västra delen där vi har minst men sagt Rössjöholm hade haft stora problem och förmodligen blivit arga men går det då samtidigt bra för klubben och man byggt ihop en regerande lag i Örkelljunga kommun så skulle troligen folken brytt sig om klubben och deras organisation.

Slutord: Det snackas hela tiden om en sammanslagning mellan klubbarna och frågan är om vi får uppleva det i vår tid det tar förmodligen inte slut.
Det är roligt att det kan spekuleras om sådana här saker klubbarna emellan.

Chacun À Son Gout = "Var och en har sin smak"
Mvh Kennie KissiKassen Svensson.


Eket 4-ever be in my Heart

Eket 4-ever be in my Heart

Ekets Trupp 2008

Idag ska vi prata om vår lysande spelartrupp och hur starka vi är gemfört med förra året.
Vill säga att årets lag kommer att vara mycket starkare än på länge för vi har förstärkts på många positioner i år för att kunna konkurrera  med topplagen.
Våra nyförvärv är: Andreas från Torekovs IK som har spelat i deras b-lag och kanske gjort något inhopp i a-laget. Vår nästa nyförvärvning är självaste Kenníe KissiKassen Svensson, som närmst kommer ifrån Ängelholms FF och deras j-lags trupp och har varit där i 1 år.
Man ska inte räkna bort Eket totalt från att trilla ur 5:an utan vi går in med ett mycket bra självförtroende och en stark vilja som kommer slå alla lag med klass.
Det man mest ser fram emot är derbyna det gör jag i alla fall och inte minst att försöka slå de på hemma och respektive bortaplan.
I derbyna kan allt hända och det är spännande, frustration och en en kamp som heter duga. Där lagen från byarna gör upp om 3 viktiga poäng och kanske ett säkrat kort i forsatt spel i division 5.

Nu till vår kära trupp:

Målvakter: Patrik Andersson , Kennie Svensson och Stefan Punnerud.

Backar : Joakim Lundh, Johan Sjöman, Rasmus Gunnarsson, Andreas Persson, Fredrik Swärd , Abaz Kryeziu

 Kenny Linder, Rikard Bengtsson och Besart Rexhaj.

Mittfältare: Jens Andreasson, Ola Johansson, Oskar Nilsson, Andre Strömberg, Daniel Jansson, Lars - Johan Björklund, Krisstoffer Andersson, Kim Arefäll, Aulon Kryeziu , Edi Zulfaj, och Andreas.

Anfallare: Markus Svensson, Kristoffer Nilsson och Donat Zulfaj.

Assisterande tränare och spelande tränare: Fredrik Swärd.

Huvudtränare: Kenneth Falk.

Lagledare: Hans Åke Jönsson.

Ordförande: Josip Rosijan.


Slutord: Nu kommer vi till varför jag tror att vi kommer att ligga i mitten och inte under strecket. Ni hörde rätt eller rättare sagt ni läste rätt , jag tror nämligen att vi kommer att ligga i mitten för vi har utvecklats som spelare, lugnare humör samt mycket mer.
Ekets mål denna säsongen är att undvika nedflyttning och ska jag vara ärlig så tror jag vi klarar det för vi har en förmåga att tro på oss själva när det gäller och har en stark vilja och vi får inte glömma Kenneth Falk som blivit en succé tränare i Ekets Goif.
Kenneth kom ifrån Perstorps SK förra säsongen och gjorde att Eket ligger där de gör i nuläget , men det är inte bara Kenneths förtjännst utan spelarna,styrelsen och folken som håller på Eket som varit med och stöttat dessa fina grabbarna.

Veni, vidi, vici - Jag kom, jag såg, jag segrade.
Så lyder dagens sista ord. Mvh Kennie KissiKassen Svensson


Träningsmatcherna 2008

Träningsmatcherna börjar redan den 23 Februari hemma mot Åsjunga SK. Tufft redan i första matchen och det behövs för att vi ska förstår hur tuff serien kommer att bli och det visar hur väl tränade vi är , men samtidigt måste man kunna lufta några spelare oxå så att de för visa vad de går för och om de blir att räkna med i truppen eller inte.
2:A träningsmatchen ställs vi mot Knäred hemma och jag vet inget om verken klubben ,truppen eller ngt annat mer än att det ligger i Halland;).
Första Dm -matchen har vi borta mot Hörja IF som jag tror ligger i sjuan men vi ska ju definitivt inte underskatta våra motståndare. Andra Dm- matchen ställs vi mot Kvidinge IF hemma som också ligger i sjuan och slutade 9:a förra säsongen och har det lite tungt.
Tredje och förhoppningsvis inte sista matchen i Dm ställs vi mot IFK Rössjöholm vår gran kommun och det tuffaste motståndet i gruppen och de lär inte bli så jätte lätta att möta , men i ett derby kan allting hända , så rätt inställning o så möter vi troligen Svedala i vår första slutspelsmatch som är ett divsion 4 lag.

Vår tredje träningsmatch är mot Perstorps SK  som vi förlorade med bara 1-0  mot fast att det var ett reservbetonat  b-lag , så krigade vi och visade att vi har stake.
Med tiden kommer ska vi på ett träningsläger i Danmark mellan den 4-6 April och innan serie premiären ställs vi mot Bälinge BIK som vi total losade mot på hösten med 10-1 på hemmaplan , det var skandal och vara en Eket supporter man skämdes så mycket att man ville lämna klubben  men alla gör ju platt matcher så småningom .
Vi hoppas på att kunna göra en bättre match denna gången och lyckas ännu bättre.

Sen börjar Serien 2008 hemma mot självaste Kullavägens BK  som är topptippade om inte ska de vinna serien överlägset , de förlorade kvalet och misslyckades att ta sig upp i 4:an men då får vi visa att vi har kapacitet till att slå de också , vi har ett mycket bra och ungt lag att jobba på och hoppas även på att alla i klubben tar ett bättre ansvar och hjälper till att stötta oss på det bästa möjliga sätt för vi kommer att behöva det både på och utanför planen.
Det är bäst att få möta Kullavägen först så att man slipper att tänka på att man har de lite senare på vårkanten och slutet mot säsongen. Marcus Bergholtz har haft en av deras tränare i HIF och sa att han var mycket begåvad som tränare och om inte jag minns fel så har jag mött honom när jag var lite mindre med Eket.

Mvh KissiKassen

Kennie Vs Sk Fagerhult

Tjenare !

Jag heter Kennie o är målvakt i Ekets Goif o har nu startat min alldeles egna blogg här kommer ni att få följa min åsikter, kommentarer o samt mycket mer !
Jag har varit med på FIF'S  träningar o hört deras snack angående mig och tänkte därför göra klart om lite saker o så , vill helst inte lägga tid på det o så .
För er som inte vet så har jag varit i bråk med dem o det har urartat helt fullständigt och nu är de skit arga på mig ,för jag har alltid sagt vad jag tycker och tänker med det kanske jag bör ha förståt nu vid detta lag att
man inte alltid ska göra det.
Det hela startade med att jag sa att Ponus Eriksson som en gång i tiden har spelat för Eket och jag påstod att han var en sk klubbhora pga av att han har tränat med alla lagen i kommunen och flera klubbar och sedan började det spåra ut och jag bestämde mig för att ordna en träningsmatch mellan Eket o Fagerhults IF.
Därför bestämde jag mig att gå och träna lite med dem för jag visste att de redan var sura på mig och ville göra de mer förbannade och lite annat ;).

I början blev de lite förvånade att jag tittade in o tänkte säkerligen nu trycker vi ner lille Kennie så att han inte kan spela på skit länge så nu har vi chansen. Jag bestämde mig för att ligga lågt o ville inte ta i så hårt medans Tobbe Wahlén o Emil Johansson f d Eket spelare gjorde fula tacklingar m m . Jag gjorde hela 6-7 mål på dem o deras humör orkade inte av mer o så småningom blev det mer brutalt o grinigt på planen, visste om att det skulle bli så det var därför jag ville retas med dem.

Efter träning sa vi att vi skulle lägga ned pratet o bli vänner för alltid och de förväntade sig att jag inte skulle skriva mer i deras gästbok , men de hade fel;) för man ska aldrig räkna bort Kennie KissiKassen Svensson.
Efetr mycket om och men så är snacket igång igen , men nu har de lösenord på deras hemsida så nu kommer jag inte in på deras gästbok.
Så nu avslutas ännu ett kapitel i det om talade snacket mellan Kennie och  Fagerhults IF.

Kvalsegern 2007 i Hörby

Kvalsegern 2007 i Hörby

Det var inte själva kvalet som gjorde så att Eket tog sig upp från början utan det var borta matchen mot Strövelstorp. Det var mycket nervositet och spänning i matchen precis som en match ska ha, men det var näst  sista matchen som skulle avgöra om Eket fick spela sin seriefinal eller inte och därigenom försöka kvala sig upp. 

Sist Eket var uppe i 5:an var på mellan -92 eller -93 rätta mig om jag har fel.
Matchen började med att Strövelstorp tryckte på hårt från början så att de kunde spela avslappnat med tiden och till en början såg det tungt ut redan efter 5 min gjorde Strövelstorp mål som styrde Patrik i mål.
3-4 minuter senare gjorde de även 2-0 och nu hade Eket det tungt och ett rejält berg att bestiga.
Alla Eket supportrar var missnöjda med både domaren och spelet samt mycket annat och det började bli grinigt och mycket argsamt både på och utanför planen inte minst för att Mårten dömde matchen.

Klockan stog på ca 60 minuter i 2:a halvlek då Eket fick en tveksam straff som Johan Sjöman gick fram och lade säkert i hörnet. Nu hade Eket något på gång och det verkade som laget höjde sig ett snäpp och ville kvala till 5:an .
23 minuter senare fick Kenny Linder bollen och drog till bollen och den satt och nu hade Eket tagit igen.
Nu hade Eket greppet i sina händer de var tvugna att vinna matchen för att behålla knistan till serie segern eller kvalet. 
Nu hade Eket vaknat till liv .Eket pressade och pressade Strövelstorp som de slog bara ifrån bollarna och Eket försökte trycka ned deras försvar och hela laget men klarade inte av det förrän den unge talangen Aulon Kreyziu fick bollen på vänster kanten och han avancerade och fintade bort en efter en  och tog sig igenom deras försvar och till sist satte han bollen i mål och klockan stod på 91 minuten och Eket var i extas och ingen visste om det var en dröm eller om det var på riktigt , Eket hade gjort det omöjliga att vända ett 2-0 under läge till 3-2 det var osannolikt. Eket spelarna och supportrarna sprang in på planen och skrek och hade njöt av det. Nu såg man deras lycka i deras ögon och från att självförtroendet var ner tryckt i botten hade Kenneth Falk och Hans Åke Jönsson lyckats med att ta Eket till en seriefinal eller ett kval som det så småningom blev.

Det unga Eket var så bort räknade när man förlorade mot Bälinge Bik med hela 10-1 på hemmaplan. Seriefinal veckan efter stod mellan Ekets Goif o Åsljunga SK som hade pressen på sig men Eket hade gjort bra ifrån sig och nu stod det mellan två kommun lag och vilket av de som skulle ta steget direkt upp till 5:an eller ett kval.
Eket som fattades Patrik i mål som var lysande under hela säsongen inte minst uppe på Sjövallen mellan Åsljunga o Eket räddade Eket.
Isället för Patrik skulle Roger Svensson hoppa in i kassen och göra sitt livsmatch genom tiderna och hjälpa Eket till stor succé.
Åsljunga var ett mcyket rutinerat gäng som hade varit i den situationen tidigare genom åren och långt tillbaka.
Skulle Eket göra en toppmatch som de gjorde uppe i Åsljunga eller skulle det bli en skandal.

Vad kunde man mer begära !?

Förutom vädret som var mulet och tråkigt men som samtidigt lockat dit mellan 200-300 betalande.
Allt stog uppdukat för seriefinal och ingen vilken som helst utan mellan Eket och Åsljunga, frågan var nu vilket av lagen som skulle behålla sina nerver i styr och kunna vinna denna viktiga match.
Matchen blev inte som Eket hade tänkt sig utan de förlorade matchen med 2-0 och det var ingen tvekan vem som var det bästa laget utan Åsljunga visade sig vara bäst när det gäller och tog platsen direkt upp i 5:an, 
 medan Eket var tvungen att kvala sig upp och de tappade också 2:A platsen i tabellen och gjorde att man fick möta Hörby FF i kvalet som de så småningom förlorade 1:2  kvalmatchen med 1-0 och ha ett rättså bra utgångsläge inför return och Eket som hade runt 150 dit resta supportrar som ville hjälpa sin stolta förening upp i 5:an.
Eket hade både greppet på och utanför planen ,där jag var fullt upp med att heja fram Eket till en fin kval seger.
När matchen var över stod det 3-1 till Eket och de hade vunnit med sammanlagt 4-2 och kunde nu vara lyckliga och stolta över sina prestationer genom året.
Senare på kvällen var det hem till Örkellhöjden och fira segern genom en god mat och lite fin alkohol hos Kock Johan.

De flesta sagorna har ett lyckligt slut och även sagan om " Ekets väg mot 5:an kvarstår "  så har vi lyckats med det omöjliga och alla som inte trodde på Eket börja gör det nu även om det inte blir som ni hade tänkt er så hjälp Eket framöver.

Författaren Kennie Svensson även numera känd som KissiKassen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0