Segern över Båstads GIF

Idag är det lika fint väder som det har varit tidigare under veckan, vilket är mycket positivt.
Igår vann vi bortamatchen mot Båstads GIF med 3-0 och 1-0 i 1:a halvlek. Det var bud på mer mål men vi ska som alltid göra det snyggt genom att spela bollen in på mållinjen, vilket man kan bli frustrerad över, även om man leder.
Vi kom till matchen med 3 obesegrade matcher och med en vinst i behåll som är mycket positivt. Båstad däremot såg det tungt ut för och inte med alltför många poäng och en sista plats i serien. Vilket de inte förbättrade igår precis, men det ska tilläggas att vi rullade ut dem, samt slarvade vid vissa tillfällen. Vi ska i alla fall vara nöjda med våra insatser igår dagens match mot Båstad.

Gamla Petter Helgesson var tillbaka i Eket tröjan efter några år i Markaryds IF, vilket var positivt för mig och andra i klubben. Han styrde och ställde mittfälltet på ett utmärkt sätt och sätt att våga rulla boll helt otroligt att komma från Eket. Det enda jag tycker vi gör är att vi slår två-tre korta och sen den längre bakom deras backlinje, men det är klart att det kan vara bra, men inte alltid och med lite variation i spelet kan det bli bättre. Petter dominerade mittfälltet ihop med Daniel Jansson som gjorde ett mycket bra jobb tillsammans och satte stopp för deras uppspel.

Den andra saken jag har på hjärtat är att vi måste VÅGA mer med bollen och då menar jag inte nere i eget straffområde utan på offensive planhalva. Igår hade vi flera lägen i matchen som vi hade kunnat göra 2,3 och kanske 4 t.o.m. vem vet. Istället för vi vågade ta egna initiativ så skulle vi göra det snyggt som f*n genom att spela in på mållinjen som Arsenal och deras underbara lag. Våga är nog rätt ord vi måste ta till oss ute på planen och det är ju bara att konstatera att vi inte skjuter tillräckligt utan som jag sa, ska det spelas in på mållinjen.
Det kanske kommer med tiden, vi gjorde vår bästa match igår spelmässigt alltså och det var härligt att stå och se på men tyvärr går det för sakta vilket gör det lätt för motståndarna att hänga med istället för att komma förbi motståndarna och göra dem avhängda.

Dagens betyg:

+ Vi vågade hålla i bollen mycket bättre i denna matchen än i tidigare matcher om det var på pga av att de var mindre bra eller om det var Petter Helgesson som medförde sin spelkunskap ute på planen. Det är ett mycket stark plus som jag vill föra fram.

+ Står upp hela matchen och ger dem inga gratis chanser, visar vår starka sida där och att vi är ett utmärkt topplag på alla sätt och visa samt att vi håller nollan i matchen.

- Vi vågar inte ta egna initiativ ute på planen när vi ska, d v s att vi tar fel beslut som t ex att göra det snyggt istället för att våga ta för oss och skjuta mer. Vi skapar ju vassa målchanser men det är i avslutningsläget vi brister på, om vi inte orkar enda fram eller vad det är.

- Ger mig själv kretik från gårdagens match eftersom jag måste variera uppspelen på ett bättre sätt. Samt att jag sätter igång uppspelen för snabbt och det gör att vi inte hinner med varken på mittfälltet eller anfallet och det i sin tur gör att vi blir mer och mer trötta.

Just nu sitter man spänt och väntar på Markus " Smögge " Svenssons matchblogg som är fantastiskt  och i nästa upplaga av Kennie " KissiKassen" Svenssons blogg listar jag dagens domare i en topp 10 fiasko. Det lär bli intressant. Ha d så trevligt och på återseende.

Skrivare: Kennie " KissiKassen " Svensson.

Eket Vs Billesholms GIF

Inför matchen mot Billeholms GIF imorgon klockan 15:00 på Ryavallen nere i Eket.

LAGEN :

Det är ett positivt Eket som efter bragden mot Hittarps IK hittat formen, även om hemmalaget rullade ut Eket så gott som hela matchen. Man kan säga att vi förlorade två viktiga poäng mot Vikens IK i förra hemmamatchen, men sen vann vi tillbaka det genom att få med oss en viktig poäng ifrån Laröds IP. Det ska va vara mycket tacksam för,  bara för att Hittarp ser riktigt starka ut och lär nog kamma hem serien före Förslövs IF. Ekets formkurva är stabil, men den kan bli mycket bättre än vad den är och det gör att vi ligger sexa i serien. Problemet som jag ser det är att vi har fruktansvärt svårt att göra mål, för vi har nämligen bara gjort nio mål på sex matcher.

Billesholms GIF däremot ser ut att ha det tungt nere i bottenträsket och försöker undvika kval och i värsta fall nedflyttning. Det tror jag definitivt att de klarar förtillfälligt, men det är ett krigande lag som gör allt för att få in bollen i mål. Det såg jag nämligen mot Åsljunga på Sjövallen, där deras omställningar är sjukt bra och de försöker sätta bollarna i djupet och förbi motståndarnas backar. Åsljunga var bra i den matchen och de vann rättvist, inget att säga om det. Billeholms formkurva är inte alls så bra, senaste vinsten var mot Båstad där man vann med 3-1 den 10 maj.

Skador/Avstängningar :

Eket: Andreas Persson avstängd, Abaz Kryeziu avstängd, Kristoffer Andersson halvskadad, Oskar Nilsson skadad.

Billesholm: ????

 Preliminär laguppställning mot Billesholms GIF: 

                                       Kennie. S

Andreas. O        Johan. S        Fredrik. S      Aulon. K

Marcus. S          Daniel. J         Andre. S        Ola. J

                            Donat. Z      Jens. A


Avbytare: Kristoffer Nilsson & Kim Arefäll.

Senaste 3 matcher:

Eket: IFK - EKET 0-1, EKET - VIKEN 1-1 & HITTARP - EKET 1-1.

Billesholm: BILLESHOLM - BÅSTAD 3-1, ÅSK - BILLESHOLM 4-0 & BILLESHOLM - SIF 2-3.

Skrivare: Kennie " KissiKassen " Svensson.

Eket Vs Hittarp

Serien fortsatte vidare idag genom att inleda med den sjunde omgången. Där lagen IFK Rössjöholm tog emot obesegrade Förslövs IF, härligt derby och i andra matchen för kvällen stod mellan Hittarps IK och Ekets Goif. Derby matchen slutade till sist med en seger för IFK med 3-1 (2-1) Mattias Bengtsson 2 och Daniel Juul. Tror att resultatet speglade matchen uppe i Lärkeröd, vilket gav IFK tre viktiga poäng om toppstriden i division 5. Däremot  var det första förlusten för Förslövs IF och gjorde att de tappade ledningen till Hittarps IK med 1 poäng.

Just det både FIF & HIK var obesegrade inför kvällens båda möten men Eket kunde ändå knippa en pinne emot formstarka Hittarp. Matchen slutade 1-1 efter mål av Ekets Ola Johansson som även kunde avgjort matchen med fördel för Eket, om inte domaren hade blåst av matchen sista händelse som Eket gjorde mål på.
Eket ska vara mycket tacksam för det resultatet på Laröds IP, där hemmalaget hade ett bollinnehav på minst 75 % om inte mer. De styrde och ställde ute på plannen och Eket fick slita hårt för den pinne man fick med sig hem till Ryavallen. Hittarp var outstanding i första halvlek och det kunde varit mål redan i första halvlek, men Eket klarade pressen från hemmalaget. Har aldrig sett ett så bra lag i femman innan vi mötte Förslövs IF, dessa var bättre och tror dessutom att de tar hem serien i år. Frågan är om inte de som har konstgräs, är bättre med och utan boll och att spelet går snabbare än de som inte har konstgräs. Det var det sjukaste jag sett idag, för Eket fick inte röra bollen så mycket, när man väl fick tag på bollen gjorde man felpass eller slog en långboll som gick till hemmalaget.

Det var ett riktigt taggat lag som Eket fick kämpa hårt emot. Så klart kan man inte beskylla allt på domaren men man gör ju alltid misstag som spelare, domare och framför allt som personen i sig. Ibland förstår jag mig inte på dig Kenneth hur du tänker som du gör. För vissa i laget var det en av de sämsta matcherna jag sett utifrån mitt perspektiv och jag nämner inga namn!! Det var bedrövligt och inget snack som vanligt !!! Belv bara surare och surare samt argare och frustrerad på insatsen i första halvlek. Även om vi lyckades hålla hemmalaget på rätt sida. När andra halvlek skulle börja trodde jag att vi skulle få se förändringar från avbytarbåset men icke som icke. Bytet skulle skett mycket tidigare än det gjorde tycker jag, men det är inte jag som är tränare och vill höra en förklaring Kenneth. Matchen började gå dåligt när vi låg under med 1-0 och som grädde på moset börjar vi som alltid annars tracka på domaren att han gjorde fel efter fel, istället för att släppa det och gå vidare.

Slutar dagens matchsummering genom att dela ut betyg till dagens Bästa spelare i Eket.

+ Abaz Kryeziu. Motivering: Han framstår som en lysande spelare även om han inte tränar alltid som han skulle, visar att där är ingen som rör hans plats i framtiden. Bra initativ, spelförståelse samt manglaren.

+ Patrik Andersson. Motivering: Han är en erfaren målvakt som kan hantera besvärliga situationer när det väl gäller som i dagens match. Spelförståelsen och erfarenheten kommer att kunna ge honom det pris som han är värd. Vilket han bevisade förra året.

- Korten. Motivering: Varför prata till sig onödiga kort !? Ta dem på ett bättre sätt som en frispark uppe på plan genom att stoppa ett kontringsläge och därigenom undvika mål. Dagens stora minus måste bli bättre med tiden.

Skrivare: Kennie " KissiKassen " Svensson.

Eket Vs LB07

2008-05-16

Ekets GoIF - LB07 Herr A DM   

Ryavallen - Fredag 16 maj kl. 19.00

Senior-DM


Ekets GoIF tillhör division 5 i seriesystemet.

Jag vet absolut ingenting om Ekets GoIF säger ansvarige Sven Sjunnesson. Men vi åker upp med spetsgruppen som vi alltid gör vid DM och MM för seniorer.

Gruppen har spelat mot kvalificerat motstånd (träningsmatcher mot IFK Trelleborg Div 3 (1-1) Lilla Torg FF Div 2 (2-1), Oxie IF Div 4 (1-0), NK Croatia Div 4 (3-1).

Dessutom spelar en del av spelarna i U21-allsvenskan.


Vi hoppas få möta ett välspelande lag!
Står det på LB07s hemsida.

Lagen ligger till som så i deras respektive serier. J-laget leder sin serie efter 3 matcher, 3 vunna och målskillnad på 6-2 +4 9 poäng. De spelar i Junior Allsvenskan. Spelade senast mot IFK Hässleholm där laget förlorade med 2-1.

Reservlaget (B-laget) spelar i HR1ELIT o även dem ligger bra till, på en fin 2:a plats bakom Lunds BK, efter 5 matcher där de har vunnit 4 och förlorat 1 , målskillnad på 9-4 +5. Spelade mot Ramlösa Södra FF där de vann med 4-1 på bortaplan.

Deras u-21 lag ligger på en 7:e plats efter 3 omgångar, där de har 1 oavgjord o 2 förluster samt en målskillnad på 3-9 -6. Lägg till att de bästa i den serien håller Superettan klass. Spelar ikväll mot Ängelholms FF.

A-laget däremot har tappat även om de har fått låna Niklas Hansson från MFF. De ligger på 12:e plats i Superettan efter 5 spelade omgångar med 1 vinst, 1 oavgjord o 3 förluster o en målskillnad på 3-10 -7. Senaste matchen de spelade var mot Falkenberg i tisdags den 13/5, där de förlorade med 2-0.

Som ni kan se så är dessa av högsta klass och hoppas ni kan förstå det också. Det lär bli tufft men vi ska försöka stå upp på egna ben imorgon kväll. Må bäste lag vinna.

Skrivaren: Kennie " KissiKassen " Svensson.


Smögge VS Holmer, Eket VS IFK.

Nu har det börjats igen !!!

Hatet mot IFK har fått en ny början efter matchen i fredags där Eket gick vinnande ur ett kokande derby.
Allt berode på Kenneth som ska ha sagt och hånat spelare eller publik eller kanske både och, vad vet jag.
Sen att allt börjar gå till överdrift istället för att lägga det bakom sig och gå vidare eftersom det är historia det fattar jag inte. Det kommer ju ALDRIG bli bättre om vi ska hålla på och vara ovänner istället för att vara kompisar med våra grannar men det finns väl något IFK stör sig på just nu om det är förlusten emot oss eller om det är sättet vi vinner på ? Det kan jag inte svara på, men fotboll går ju ut på som vi tidigare vet, att göra mål för det kvittarhur man spelar för det är målen som ger poängen.

Holmer påstod att redan förra året hade Kenneth stått och hånat IFK spelarna genom att säga " kapa den jävla Delsinger " och " det är rätt bara såga honom" när IFK & Bälinge möttes i Lärkeröd. Det vet jag inte, men klart kan man bli upphetsad men jag vet inte heller vad som hände på matchen, men det är klart att man inte kan bete sig hur som helst. Låt det vara sagt och gå nu vidare istället för att ta upp det gång på gång.

Holmer påstod dagen efter att han:

"Blev sågad av Ekets matchbloggare... Ganska kul att ett lag som inte lyckas få fram speaker lyckas med denna bedrift...men jag måste bara förtydliga"

Han ska även ha sagt: " Jag garvar när en man i medelåldern försöker hetsa mig att ringa och göra upp...det är humor Smögge, inte felsägningar".

Nu är det hets på för fullt. Varför ska vi hålla på med sådant här trams !!? Beter som vuxna och lägg det bakom er istället för att hela tiden upprepa det, för det gör inte vänskapen mellan oss bättre. Tänk på saken !!!

Till sist vill jag bara påminna er om denna viktiga veckan. Idag smäller det nämligen mot Vikens IK som vann den senaste matchen mot Skäldervikens IF som ligger sist och har Viken har därmed klättrat upp på en fin 5:e plats och Eket som vann sin senaste mot IFK Rössjöholm med 1-0 och har startat serien på ett utmärkt sätt och ligger på en7:e plats.

Må bäste lag vinna för det är målen som räknas.
 Skrivare Kennie " KissiKassen " Svensson.


V 20.

Tjena grabbar!!

Denna veckan lär bli intensiv inte minst p g a av alla matcher som ligger oss till hands denna veckan. Idag gäller det för b-laget att de plockar hem en tre poängare mot självaste Östra Ljungby som ser vassa ut, i alla fall deras a-lag. Dessutom gör Kristoffer Andersson och Kim Arefäll comeback och nu får vi se vart de står i dagens drabbning emot Östra Ljungby. Träning för a-laget för match mot Viken på onsdag som också se starka ut men frågan är om inte de är lite svagare i år, skulle jag tro. På fredag ställs vi mot LB07 som däremot inte hittat flytet i superettan men såg så himla starka ut förra säsongen och har ju tappat lånet från HIF till IFK Norrköping och killen jag snackar om är självklart Imadh Khalili, som var deras bästa spelare under förra säsongen. Tror inte de ställer upp med deras a-lag för över oss ska de nämligen vinna om man kollar seriesystemet, men där finns ju inget som säger att vi inte kan slå ut LB07 också ifrån Dm. Lägg där på minnet att vi bara förlorat en match i år och att vårt unga lag kommer ge allt mot LB07 och förhoppningsvis går vi vinnande ur denna strid.

Derby dags !!!

Hejsan hoppans!!

Imorgon smäller det för andra gången, då det är dags för seriens andra örkelljunga derby mellan IFK Rössjöholm Vs Ekets GOIF. Det ser ut att vara två riktigt taggade lag som ställs mot varandra i den 4:e omgången, med mycket kamp, frustration och glädje. IFKs tre tidigare matcher tyder på deras kompetens och spelglädje för de har nämligen inte förlorat i serien där de har en målskillnad på 6-2 + 4 och 7 poäng tyder på det mesta som laget kan prestera. Eket som tidigare nämts vilket är postivit, har ett väldigt ungt lag som ställs mot ett mycket rutinerat IFK.
Däremot har Eket inte spelat på topp i alla fall två av de tidigare matcherna som också visat sig vara avgörande, men den haltande tabellen ljuger inte. Eket har också spelglädje när de får runt sitt passningspel, löpviljan och aggresiviteten på planen så finns där inte många lag som kan stoppa oss. Ekets tidigare resultat på deras tre matcher är en vinst, en oavgjord och en förlust med en målskillnad på 6-7 -1 och 4 poäng.

Klockan 19:00 imorgon är förväntningarna skyhöga när lagen går samman in på planen som ska avgöra årets andra derby, för veckan var det Åsljunga som gästade Lärkeröd och fick en rättvist resultat som slutade 1-1 (1-1). Det var spännande men tror det blir minst lika spännande som i lördags och det är upp till bevis om vi är beredda att kriga för varandra.

Tidigare resultat lagen emellan.

2002 omgång 6: Eket - IFK 3-0.
2002 omgång 17: IFK - Eket 0-3.

2003 omgång 10: Eket - IFK 0-0.
2003 omgång 21: IFK -Eket 1-3.

2004 omgång 6: Eket - IFK 1-4.
2004 omgång 17: IFK - Eket 2-4

2005 omgång 8: IFK - Eket 2-1.
2005 omgång 19: Eket - IFK 0-5. (0-0)

2006 Spelade IFK i div 5, medan Eket låg kvar i div 6.

2007 omgång 5: IFK - Eket 3-1.
2007 omgång 16: Eket - IFK 1-0.

IFK har vunnit 4 matcher av totalt 10 möjliga, 1 oavgjord och 5 förluster.
Eket har vunnit 5 matcher av totalt 10 möjliga, 1 oavgjord och 4 förluster. 

En liten för del för Ekets Goif, men vi kan ju se på de tidigare resultaten att det har varit jämnt med omgångarna och det talar även för att det blir det imorron också.

Skrivaren som vanligt Kennie " KissiKassen " Svensson.

KLUBBTV

image15



Imorgon möter vi HF Olympia som har stort självförtroende efter deras oavgjorda mot Åsljunga SK som jag tycker man borde vunnit i alla fall efter det man hört. När andra matchen var spelad hade man vunnit mot Skäldervikens IF och har därmed 4 poäng av totalt 6 möjliga inför morgon dagen. Glöm inte att vi har mött Kullavägens BK och Förslövs IF som är topptippade.Efter vår 0-0 match mot KBK ska vi vara nöjda även om det var vår första match och när vi sen mötte Förslövs IF var det som vi hade tappat allt från första matchen och förlorade med 5-3 efter att vi starkt hämtat upp till 4-3 och därigenom var nära en kvittering mot ett spelskickligt Förslöv som jag anser vara ett stort hot mot många av lagen i serien. Det var både briljant och underhållande många gånger under matchen men frustrerande som Eket spelare den dagen, men det är bara att bita ihop och hoppas på vår första 3 poängare.

Nu till själva samtalsämnet!!


Det jag vill lyfta fram denna vackra dag är nämligen att kunna starta en klubbtv inom den närmsta tiden. Ja, ni hörde rätt, Klubbtv är det som jag vill ha. Det enda vi behöver det är en kamera man som filmar oss innan matchen, samt under matchen och efter matchen. Jag har därför frågat Kristoffer Andersson om han var sugen på att genomföra detta med mig och resten av laget och enligt mig verkar han vara inspirerad till att genomföra detta. Ni kanske därför tänker, haha men vi är ju bara i divsion 5 och de som har klubbtv är typ de allsvenska lagen och andra utländska klubbar. Jag tror nämligen det hade varit inspirerat för klubben och oss som spelar i a-laget, för vi kan ju se på hur vi tappar våra matcher och vilket som behövs förbättras och därmed ger en ökad möjlighet till att bli bättre istället för att tala om matchen i efterhand och inte kunna sätta sig in i matchen och se bilder i huvudet.Ni får precis tro vad fan ni vill om mig. Om det låter som en dum idé eller en lysande idé.
Välj själva vad som känns rätt !!!

Beatus, qui prodest, quibus potest så lyder dagens sista ord från Kennie KissiKassen Svensson # 1


RSS 2.0