IFK vs EKET

Imorgon dagen möter vi IFK Rössjöholm i en viktig och så väl avgörande match som även blir det första derbyt i år efter Fagerhults IF mot Åsljunga. Vi ser framemot en trevlig match med mycket tuffa närkamper, bra inställning och välspelad match. Det lär nog smälla på rätt bra i morgon dagens match, inte bara för att det är ett derby utan även för att det betyder så pass mycket för lagen. Vinnaren går nämligen vidare till nästa omgång av dm och får där möta Svedala IF (div 4). Båda lagen är nog mycket väl medvetna om det just nu, men vill ändå påpeka det ännu en gång även om det låter tjatigt.

IFK Rössjöholm ställer upp med följande lag på pappret(deras hemsida):

Svempa
Kryhl
Jocke
Markus E
Tobias
Gorren
Kenth
Emil A
Mattias
Jim
Pontus
Krösa
Connie J
Emil F
Lillen

Eket ställer därefter upp med följande, unga lag:

Kennie (18)
Abaz (18)
Ante (21)
Swärd (25)
Lundh (27)
Marcus (22)
Andre (21)
Oskar (19)
Ola (20)
Aulon (17)
Donat (19)
Rasmus (21)
Kristoffer (19)
Edi (17)

Har gått igenom snittåldern på just unga Eket som ska fälla tunga IFK på hemmaplan, egentligen är det bort för oss men matchen skulle gå på Öa IP. Med en stark vilja, en bättre inställning än på torsdags träningen och lite tur så ska dett här fixa sig.

Mvh Kennie KissiKassen Svensson med tänkandet och artikeln 2008-03-28.

Snöande - Senare premiär på gräs ?

Tittar man ut så ser man bara snö, snö och åter snö.
Nu är frågan: Kommer de första matcherna i år att spelas på grus som förra årets matcher?
När man ser snön ligga där, så tänker man bara, " Va fan, kan det aldrig ta slut "
Nej, säger jag då. Vi lever i Sverige då kan allting hända.

Igår skulle vi möt IFK Rössjöholm med både vårt a-lag och b-lag, men så blev det inte, pga av snön som hade medfört att planen blivit för blöt. Jag är rädd att de första matcherna blir på grus för det känns som snön kommer att hålla i sig lite längre, men Kent (vaktmästare) på ÖA IP, sa nämligen att vi hade kunnat få träna på stora planen om det inte hade börjat snöa som blev fallet.

Det handlar nu bara om att göra det bästa möjliga av situationen och gilla läget, samt be för bättre väder.
Aprå på matcherna i år, dvs träningsmatcher och dm matcherna, kunne ha varit bättre än jag trott i alla fall , för vi är ett bra lag, men från de första matcherna gick det bra men vi har med tiden tappat matcher som vi bör ha vunnit lätt, kan det handla om inställningen, motivationen till spel eller någon annan orsak till varför det gått som det gått, t ex mot Hörja 2-1 säger inte mycket , men vinst som vinst, eller som mot Kvidinge 1-1 fast i och för sig så hade vi spelat på torsdagskvällen mot Östra Ljungby där vi överraskande vann med 5-2 något som jag inte själv trodde eftersom de hade vunnit ganska stort över andra bra lag och dessutom fått tillbaka bra spelare.Drar man upp negativa aspekter, efter man spelat oavgjort mot Kvidinge 28 timmar efter matchen mot Östra Ljungby istället för att säga att man gjorde en dålig match och erkänna det.


Går det dåligt i träningsmatcherna går det bra i serien, sägs det. Ibland ör det rätt, ibland inte. Glöm dina bekymmer för imorgon kommer det nya.
Mvh Kennie KissiKassen.


Information

Träningsmatcherna samt Dm matcherna har ju gått bra än så länge och vi är obesegrade i 4 matcher av 4 möjliga. Imorron har vi match mot Kvidinge och vinner vi den så är vi ett steg närmre 2:a omgången i Dm där vinnaren i grupp 5 ställs mot Svedala IF hemma i v 15-16.
Nu gäller det vi vinner imorron så vi kan avsluta på lärkevallen mot IFK Rössjöholm och vinna den och gå vidare till 2:a omgången.
Vinner vi sedan denna matchen och mot Svedala IF, div 4, så möter vi i så fall  IF Limhamn/Bunkeflo, superettan, om vi skulle vinna i 2:A omgången. Därför behövs en ödmjuk inställning till fotboll och ett egagemang till fortsatt spel i Dm och där vi kan mäta våra prestationer.

Vi har lyckas bra än så länge och hoppas att det håller enda fram tills säsongen drar igång igen och att det dessutom kan hålla i serien också även om vi har det tuffaste möjliga i inledningen som är hemma mot Kullavägens BK.
Innan dess har vi ett träningsläger i Stora Heddinge, Danmark den 4-6 april. Där vi ska ta det lugnt och bara koppla av och gå igenom lite viktig taktik inför säsongen 08/09.

Kom ihåg grabbar!!
Röa håsor, vida ben - röven går som en slibesten! EKET EKET EKET!!"  Mvh Kennie KissiKassen Svensson

FIF - ÅSK

Idag spelades det DM i Skånes Fagerhult och lagen som stod för motståndet var så klart Fagerhults IF o på andra sidan var det Åsljunga SK.
Vädret var ju inte helt bra utan det blåste och regna. Mulet och ett tråkigt väder den 9 mars 2008 och klockan stod på 13:00 och var det första derbyt i Örkelljunga Kommun 2008.

Nu till själva matchen i sig.
Enligt mig och alla andra som har sett lagen innan så visste jag inerst inne hur det skulle sluta men inte hur mycket Åsljunga skulle vinna med.
Fagerhult har en lång väg att gå om de ska kunna etablera sig i divsion 6 nästa år och Jörgen Thörn, tränare i FIF, har nog något att fundera på inför nästa träning och nästa match.
För det jag såg idag var inte något bra att se. FIF måste vara lugna och börja rulla bollen i baklinje och runt om på planen och framför allt hålla den inom laget och inte göra som idag, att bara slå iväg den när det precis fått den. Hoppas också att Fagerhultarna ser detta inlägg så att de vet hur de ska göra tills nästa match.
Det är oorginiserat spel och det är en flock individer som försöker göra sitt egna jobb och tänka att de själva måste lyckas för att det ska bli något bra, men då går det som det gjorde nu idag.
Mitt råd är: Sätt er ner och diskutera matchen och försök hitta felen ni begår och kunna förbättra de ni har svårt för, vilket i detta fall är hålla bollen inom laget. 

1:a halvlek

8:e minuten efter en tilltrasslad situation så kunde ÅSK få en hörna som efter mycket om och men lyckades komma in i mål.

23:e Tar Thörn ett snack med Basse. W.

26:e Åsk till anfall och en försvars tabbe av baklinjen i FIF. FIF reder ut det tror de och slår i vägen bollen till en hörna.

27:e Hörnan resulterar i mål för ÅSK efter trassel och dåligt tänkade i FIF. 2-0 till ÅSK. Nu var faktumet bara hur mycket det skulle bli i matchen.

28:e Basse börjar värma.

39:e Glider Alle in i målvakten med en spelar i FIF. Enligt min mening var det ingen straff utan bara inspark eller inkast. och det blir nästan ett slagsmål. Spelaren i FIF blir nog t..o.m varnad för händelsen. Domaren dömer straff och det är blandade känslor i lagen.

40:e Gabbe tar straffen och missar. Lägger den utanför stolpen och målvakten går förvisso mot rätt håll.

Halvleks pratet går mellan Conny i FIF och tränare Thörn försöker lugna denna spelaren som var med i situationen som resulterade i en straff för ÅSK. Klart förstår jag hans reaktion men man måste kunna släppa det även om det är svårt.

2:a halvlek.

29:e 3-0 till ÅSK efter dåligt försvarsspel och härligt intiativ av Mattias Sjödhahl, som går igenom och förbi 3-4 st FIFare och skjuter ett skott som går fram till en annan ÅSK spelare som sätter bollen i mål efter ännu ett trassel framför mål.

35:e Ännu en straff för ÅSK som nu denna gången är desto mer solklar än förra som enligt mig inte var någon straff. Nu fick Christian förtroendet och fick skjuta straffen, men även han missade straffen och det var fortfarande 3-0 till ÅSK som hade matchen i egna händer.

42:e Nu kom också 4-0 genom Gabbe. Han fick ta emot bollen och bara stå och placera in bollen bakom Patrik Svensson i FIF målet som inte hade mycket att göra på målet. Man kan fråga sig vad FIF försvaret samt mittfältet håller hus på det målet, för det var nämligen bedrövligt att se.

43:e Det sista som händer i matchen blir att ÅSK punkterar matchen för gott med sitt 5-0 genom Christian. Därmed vinner ÅSK derbyt över FIF.

Åsljunga SK ställde upp med följande lag för dagen:

Målvakt: Daniel Hallin.
Backar: Hans, Mattias, Borre och Nr 4.
Mittfält: Alle, Kalle, Nyförvärv och Oskar.
Anfall: Christian och Gabbe.
Avbytare: Henrik, Jonte, Julle samt några till.

Åsljunga känns extra starka i år tack vara några kloka spelarköp samt ett mycket rutinerat lag från fjolåret.
Fagerhult har mycket att jobba på i alla fall från dagens match även om träningsmatcherna har sett bra ut.

Mvh Kennie KissiKassen Svensson.

RSS 2.0