Eket Vs Ängelholm

Kennie Svensson #1 gör comeback i Ekets Goif den 20/4 hemma mot Kullavägens BK i division 5 skåne, efter 1 års uppehåll i klubben är toppmålvakten tillbaka och krigar för sin plats.
Förra året tog just denna killen steget från Ekets Goif till stor klubben Ängelholms FF. Han kännde för att prova på liten större klubb och mer rutinerad och meriterad klubb som just Ängelholms FF.
Jag ångrar ingenting idag. Var nöjd med det spel man fick i klubben och mina förvätningar var inte sky höga precis, men lite missnöje var det så klart. Skaffa mig i alla fall nya vänner och det fungera skitbra och är oerhört tacksam för det. Förresten så kan man inte alltid få som man vill här i livet.

Skillnaden mellan Ekets Goif och Ängelholms FF är stor, för att ÄFF producerar mer ungdomar och lagen är fler men det är inte så lustigt eftersom Ängelholm har fler invånare än lilla Örkelljunga. Den stora skillnaden är väl att de spelar i olika serier så som Superettan resp. division 5.

Något Eket saknar så är det lagsammanhållning även om vi har det bra här i Eket så är det just det vi måste bli bättre på om vi vill lyckas på alla fronter. Mina erfarenheteter av ÄFF var just att det var en sådan stor skillnader mellan lagen och särskilt uppe i Gothia Cup världens största ungdomsturnering där jag var med ÄFF för första gången men totalt sett så var det den 4:e gången och i alla fall så märkte jag det snabbt att det var inte som Eket utan mer som en sammlad trupp med vänner eller hur man ska uttrycka sig. Lagsammanhållningen var inte som Eket, för när man hade varit där med Eket de tidigare åren så var det grupperat på alla håll och två,tre personer gick och handlade godis medans fyra,fem raggade upp brudar och de andra låg kvar på rummet och höll på med något annat.
Däremot när jag var där uppe med ÄFF var det diciplin och mer strikta regler än Eket och framför allt lagsammanhållningen var den största skillnade jag lade märke till särskilt när alla skulle lämna rummet samtidigt och tex skulle gå och äta man gick bara inte ifrån varandra hur som helst. Man höll ihop som ett lag och det kvittade var man än var så skulle minst ha en och gå med om vi skulle någonstans som inne i stan eller så.
Vi höll ihop som ett lag och visade även det på plannen.

Lilla Eket ska inte sticka under stolen, vi har ju producerat fram bra ungdomar genom åren och inte minst Emil Salmonsson(ÄFF) och Marcus Bergholtz(HIF) som är givna i sin lag och tränar och spelar för fullt, för att kunna utvecklas till något stort inom fotbollen och kunna leva på fotbollen i framtiden som drömmen var när man var en liten knatte.
Bara kunna stå på en storplan som tex Old Trafford, Emirates och San Siro m fl.
Kunna representera sina klubbar och få göra det de helst känner för och bara kunna njuta av livet som proffs, snart kan drömmen bli sann för båda dessa spelarna.


image7       VS     image8

Slut citat från mig lyder som så: Ge aldrig upp,för chansen finns att man blir proffs en vacker dag, det handlar bara om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och det är inte alltid så lätt alla gånger, som tidigare sagt ge inte upp chansen kommer vänta och se. Mvh Kennie KissiKassen.

Eket GOIF- Klippans FF

Idag spelades första träningsmatchen 2008 på en mjuk grusplan på Örkelljungas IP.
Lagen som stod för matchen var Ekets Goif mot Klippans FF.
För min egna del var detta första tävlingsmatchen för året samt för många andra, men det var speciellt för mig, jag har nämligen inte spelat en tävlingsmatch sedan mitten av augusti månad så jag behövde verkligen denna matchen för att se hur man ligger till inför kommande matcher samt serien.

Vädret var mullet, men det hindrade inte lagen att fullfölja matchen helt ut som är positivt.
Eket som just nu har lite svårt att hitta rätt spel,form m m på träningarna och alla negativa inställningar från mig.
Ni vet väl lika mycket att jag vill ert bästa även om man skriker och drar ner på lagets inställning till fotboll, men vill bara ert bästa.
Slut pratat om det nu och över till matchen.

Matchen började bra för Ekets del som skapade chanser framåt och Ola Johansson hade 4-5 chanser i början av matchen men han hade svårt att hitta nätet och träffade stolparna som så väl ribban några gånger, innan det var dags för Marcus "Smögge" Svensson att sätta dit 1-0 målet till Eket. 2-0 målet kom direkt efter 1-0, efter en försvars tabbe i Klippan som ställde till det och efter returen kunde Smögge slå in 2-0. Deppra miner i Klippan men betydligt bättre i Eket.
Klippan hade inte att så mycket att säga till om i 1:a halvlek utan det var Eket som var strået vassare efter en lysande 1:a halvlek. Det bjöds även på ett 3-0 mål innan halvlekens slut och målskytten var Johan Sjöman som efter ett inlägg av Oskar Nilsson som hittade Johan på backre stolpen och enkelt kunde slå in 3-0.
Resultatet speglar 1:a halvlek för Klippan hade inte så många chanser i 1:A halvlek och Eket stängde till luckorna i defensiven.
2:A halvlek tände Klippan till och visade stundtals att de kunde rulla bollen och skappa lite framåt.
Klippan som har placerat sig i div 4 den senaste säsongen, har dessutom tappat spelare till andra klubbar osm har gjort att de har fått flytta upp spelare under ifrån.
När Klippan fick igång sitt spel så började de hitta våra svaga punkter och särskilt mellan vår backlinje där djupledsbollarna dök upp.
Efter 20 minuter så fick de sitt mål till slut genom lite försvars miss och dåligt agerande från målvakten.
3-1 målet gjorde att Klippan spelarna började tro på att de kunde skapa fle målchanser och började nu producera mot ett trött kört Eket som nästan gick på knä. Eket fick hela tiden slå iväg bollarna för att de inte orkade rulla runt i backlinje och så väl som på mittfältet.
När till sist domaren blåste i pippan så hade Eket inkasserat sin första seger för året och det var glada miner för Ekets Goif hade besegrat Klippans FF med hela 3-1.

Matchsummering: Lyder som så bra inställning, viljan finns och det mesta tyder på en bra säsong men det var som sagt bara första matchen för året så allt kan hända.
Det vi brister på är överflyttningarna,markeringarna kan även de bli bättre och även att rulla runt bollen på planen och framför allt i backlinjen istället för att göra av sig med bollen genom att skicka bort den.
Vi klarar heller inte 90 minuter, enligt mig är vi för dåligt tränade och särskilt vad det gäller konditionen det syntes på långa vägar i 2:a halvlek när Klippan fick komma igenom flera gånger på våra kanter och instickarna i backlinjen.
Vi ska så klart inte se det negativa men det kan vara bra att veta vad man är dålig på och kunna göra det bättre.

Då tackar Kennie KissiKassen Svensson för dagens matchsummering den 24 Februari 2008.

Undersökning!

Jag har gjort en undersökning angående BMI i Ekets A-lag.
Bmi kontroll.
Undervikt BMI: <18,5.
Normalvikt BMI: 18,5 - 26,9 (18,5-24,9 mellan 18-34 ÅR)
Övervikt Bmi: 27-29,9 (25-29,9 mellan 18 o 34 år)
Fetma BMI:>30.

Nr # 1 Kennie Svensson: 23,1
Nr # 1 Stefan Punnerud: 22,9
Nr # 2 Joakim Lundh: 26,6
Nr # 6 Lars-Johan Björklund: 24,2
Nr # 7 Daniel Jansson: 22,8
Nr # 7 Oskar Nilsson: 22,2
Nr # 8 Kim Arefäll: ???
Nr # 9 Ola Johansson: 27,5
Nr # 9 Kristoffer Nilsson: 27,6
Nr # 10 Marcus Svensson: 21,7
Nr # 11 Johan Sjöman: 25,9
Nr # 14 Jens Andreasson: 21,9
Nr # 19 Aulon Kryeziu: 22,1
Nr # 22 Johan Svensson: 21,1
Nr # 53 Pontus Flodin: 19,9
Lagledare: Kenneth Falk: 23,8
Assisterande ledare: Fredrik Swärd: 23,6
Assisterande ledare: Hans Åke Jönsson: 25,5

* Tillkommer fler namn så småningom.

Smögge Vs KissiKassen !!?

Hallå!

Idag kunde vi prata om Markus Smögge Svenssons nya blogg som är helt ok!.
Det kommer förmodligen mer sen och till er som inte varit där inne o sett det han har och erbjuda så gå in och kolla på följande länk som kommer här: http://loading.se/blogg.php?user_id=14594&blogg_id=7709

Smögge har mycket att erbjuda efter sina erfarenheter så därför lyfter jag fram denna man, eftersom han har något som jag fattas med på min blogg och först satt jag och tänkte att vi skulle kunna konkurrera med varandra men sen insåg jag , om jag då tar ut laget så som Kenneth Falk plockar ut, så skriver han match analys m m.
Konkurrens kan vara både bra och dåligt! Men i detta fall är det bara positivt.
Hoppas det går vägen med din blogg Smögge och du har allt stöd från mig Kennie KissiKassen Svensson # 1.

Derbyna på Örkelljunga IP ?

Idag tänkte jag att vi kunde prata om att lägga Derby matcherna hemma på Örkelljunga IP.
Både positiva och negativa inställningar/synpunkter må du tro.
Det negativa att ha det i Örkelljunga kan vara att man har längre att köra som åskådare om man inte bor inne i Örkelljunga utan i typ Åsljunga.
Det positiva kan vara att det lockar många åskådare och det blir en hel del pengar till klubben i och med att det kommer fler att kolla på matchen.

Frågan är bara om klubbarna är inspirerade att lägga derbyna på Örkelljunga IP. Det skulle vara skoj för folken som bodde i närheten och alla i Örkelljunga.

Mvh Kennie KissiKassen Svensson.


Kommun Mästerskap

Goder Afton !!

Igår slog mig tanken att vi inom kommunen samt IFK Rössjöholm kunde haft en kommun turnering i byn.
Det hade säkert dragit mycket folk till platsen där det i så fall skulle spelas som jag  tycker att det skulle vara på Örkelljunga IP.
Jag och Kristoffer Andersson med flera var på Stationen och kollade Chelsea - Liverpool, när jag fick idén och det slog mig att vi kunde ha en kommun turnering lagen emellan istället för att vara med i DM.

Lagen skulle i så fall spela hemma och borta möte som skulle spelas på Örkelljunga IPoch det skulle vara bra för både åskådarna och klubbarna att kunna göra upp innan seriens start.
Turneringen skulle kunna avgöras på en dag som är väldigt rimligt och matcherna skulle ungefär kunna vara 2x30 min eller som i vanligt vis fall är 2x 45 eller 2x 25min, men frågan är då om man hinner spela klart matcherna på en dag !?
Turneringen skulle kunna gå ut på att man möter varandra 2 ggr och sen att man har ett slutspel till, där 1:an möter 4:an och 2:an möter 3:an eller att vinnaren själv får bestämma vilka de vill möta.
Man kan ju bara ha gruppsspel om man så vill och vad det gäller beträffande domarna skulle du komma utifrån andra ställen som ligger i närheten av Örkelljunga.

Nackdelarna med att anordna en sådan turnering skulle vara att det blir för mycket kamp och prestige om det hela, vilket kan sluta i total katastrof inom klubbarna.
Lagen vi har inom kommunen är ju som alla vet: Ekets GOIF, Åsljunga SK, Fagerhults IF och IFK Rössjöholm.
Det skulle nog ändå bli som DM fast inom kommunen och i alla fall skulle jag tyckt det skulle bli skoj och roligt att titta på samt spela.

Ni kan ju tänka på saken sen hade vi ju kunnat sett om det varit populärt eller inte.
Det är värt ett försök kan jag tycka men tänk er själva. 

I årens upplaga i DM så möts Fagerhults IF mot Åsljunga SK och Ekets GOIF ställs emot IFK Rössjöholm.
Vill även påpeka att vi möter varnadra i träningsmatcher innan serien och vi har varandra i serien också !!
Vore det inte då klokt om vi hade en vänskapsturnering istället ?

Frågar man ingenting får man ingenting veta. Mvh KissiKassen.


Usus magister est optimus

Hur ska vi erövra 5:an ?

Jo , vi ska genom mycket slit,vilja o ett starkt psyke ta oss i genom 5:an på allvar. Vi möter Kullavägens BK som blev 2:a förra året o förlorade kvalet upp till 4:an. Enligt mig kan vi komma bland 5-6 placering jag tror nämligen vi har det som krävs för att ta oss dit oxå även om vägen är lång.


Träningsmatcherna ska vi matchas mot så väl kommunlag och divsion 5,6 o 7 lag.

Första träningsmatchen möter vi Nävlinge från div 6 på hemmaplan. Där ser vi hur bra tränade vi är och hur vi fungerar i det nya divsion 5 laget. Förhoppningsvis går vi in med rätt inställning, rätt vilja och visar vart skåpet ska stå.

Bör inte underskatta de för att de ligger i 6:an vi har långt kvar tills mitt mål är nått. En 4-5-1 uppställning.
Börjar med lågt försvarsspel , känner på de i början och sedan går över till ett högt försvarsspel , då är mycket vunnit. Därför ställer vi upp med följande lag från min sida.


Målvakt: Patrik Andersson. Motiveringen lyder som så: Bra vilja, spelförståelse och bra på fötterna. Står varsin halvlek för att båda ska matchas.Väljer bort Stefan Punnerud för han är lite orutinerad, lite krampaktig i svåra situationer och en del att lära. Inga illa menat men sånt är livet , det gäller att kunna ge o ta kritik.

Försvarare: Joakim Lundh, Andreas Persson, Fredrik Swärd och Rasmus Gunnarsson. Motiveringen lyder som så: Starka i närkamperna, bra speluppfattning och vågar ta intiativ.

Mittfältare: Oskar Nilsson, Jens Andreasson, Ola Johansson, Johan Sjöman och Markus Svensson. 
Motiveringen lyder som så: För att vinna boll på mitten krävs det starka och motiverade spelare som också tar sitt intiativ. Visar vart skåpet ska stå. Rutinerade spelare som vet hur man ska handskas ute på mitten, som sägs vara den jobbigaste positionen på
planen.

Anfall: Donat Zulfaj. Motiveringen lyder som så: Bra bollmottagning, löpvilja och kyla i avsluten. Krävs för att spela i anfallet under min ledning som tränare.

Avbytare: (M) Stefan Punnerud, (HB) Abaz Kryeziu , (HB) Rikard Bengtsson,
(HMF) Edi Zulfaj, (MMF) Kristoffer Andersson, (VMF) Aulon Kryeziu och(A) Kristoffer Nilsson.
Min motivering till just dessa spelarna är som så: Träningsflitiga, positiva och härliga killar,  men saknar dock att ta enkla beslut.

Tränare: Kenneth Falk.
Spelande tränare: Fredrik Swärd.

Där har ni min uppställning inför Nävlinges IF lördagen den 23/2 på Örkelljunga IP.

Nävlinges IFser ut att ha ett hyfsadt lag som slutade 6:a i div 6 med följande tabell resulatat: Matcher: 22, Vinster: 9, Oavgjorda: 2, Förluster: 11, : Gjorda mål 42 - 51 Insläppta mål, +/-: -9 och  29 Poäng.

Svårtippade enligt mig och svårspelade. Vi får väl vänta och se hur det blir men går vi bara in med rätt inställning, vilja att vinna matchen inget onödigt prat med domaren/domarna, ingen underskattning samt ingen överskattning och tuffa i närkamperna så vinner vi detta.

Därför tippar jag enligt följande: ( 2-0) , 4-0.
2-0 i första halvlek och 2:A halvlek slutar med en Eket vinst pga av att vi är bättre laddade mentalt och fysiskt, bättre tränade och unga och lovande spelare som visar att de vill vara med och fightas om de återstående platserna.

Usus magister est optimus -"Övning ger färdighet". Lyder dagens sista ord.
Mvh Kennie KissiKassen Svensson.

image5


Huliganism!

Huliganer inom vissa sporter har växt fram genom åren och särskilt inte minst inom fotbollen.
Vi säger att typ AIK möter Djurgården, så bestämmer deras fotbollssupportrar inom respektive lag en tid och en särskild plats för att göra upp om vem som är bäst ,snyggast och starkast enligt mig.
Frågan är ju:

Varför gör man en sådan sak egentligen och vad tjänar det till ?

Vill man kanske visa vem som bestämmer och kanske tom äger stället i detta fall Stockholm?

Man kan egentligen ifrågasätta varför de gör som de gör och förresten tjänar ju inte lagen på det heller.

Det är en sak att vara med och heja fram sitt lag på matchen men att bestämma plats och göra upp om det där och så är ingen bra idé tycker jag.
Det är okej att stå och heja fram sitt lag och sjunga ramsor och verkligen gå in för det på matchen men att göra det innan matchen eller efter tycker jag inte är någon lysande idé.
Det blir ju klubben som blir lidande för skadorna och ekonomiska bekymmer.
Hur ska nu Svenskafotbollsförbundet handskas med problemen ?

Ska det bli mer skada för klubbens supportrar som ställer till det för sin egen klubb? som tex poängavdrag och böter eller hur ska man lösa det ?

Det har förekommit runt om i hela världen på vissa ställen mer än andra.
England är särskilt kännda för att skapa mycket bråk och problem.
Sverige är också rätt kännda för att visa att sin klubbs supporter klubb inte viker ner sig både på planen och utanför planen.
Italien lär också vara kända för sina fotbollshuliganer inte minst inom Lazio där det är mycket snack om fascister och mycket dödsfall genom åren. Lazio fascisten Paolo di canio som efter varje mål eller efter matcherna går fram emot sin kära publik och hielar till dem som en tack för att de kom och stöttade honom och hans lag.

image3

Paolo di Canio - Lazio spelaren.

De mest kännda för att föra mycket liv och bråk är gnaggarna dvs AIK  som har varit inblandad i mycket skandaler.
När de tex åkte ur allsvenskan 2004 hemma mot Örgrytes IS då hemmalaget förlorade med 0-3.
Matchen spelades inför tomma läktare och det tack vare att AIK supportrarna gjort sig ett namn inom fotbollshuliganismen.
Det var så klart besvikelse denn gången och många fotbollspelare och styrelse medlemmar inom klubben som fick sparken eller senare avgick.
Det var en stor skandal både för AIK supportrar som är med och heja fram sitt lag på matcherna , svenska folket och kritiker som syftade på att det skulle införas hårdare straff mot de som bröt sig in på plannen och skulle förstöra matchen geom att tex sparka ner domaren eller försöka avbryta matchen pga av något annat.
Det kännda var när " Terror Tommy " från Djurgården sprang in på plannen och skulle sparka ner Anders Frisk och sen var där en match mellan Assyriska och något annat lag som matchen fick brytas pga av att någon från Assyriska sprang rakt fram till domaren och skulle sparka ner honom bakifrån, men domaren lyckades vända sig om i sista ögonblicket som tur var.

Under 2006 var jag och några vänner uppe i Stockholm med vår klass på gymnaiset ,så hade vi bestämmt oss för att se en fotbollsmatch under torsdagen vi var där uppe och jag som så klart håller på Djurgårdens IF kunde inte motstå att se den matchen. Publiksiffran var närmare 35 000 och ett totalt tryck från både Aik och Djurgårds sidan.
Matchen slutade med en 2-0 förlust för Djurgården , men det var det som gjorde att matchen urartade och en från djurgårdens läktare hoppade in och sprang nästan fram emot domaren och skulle slå till honom men sista ögonblicket vände sig domaren om och kille misslyckades med att göra som han hade tänkt sig.

1994 hände en tragisk händelse särskilt för den colmobiske landslagmannen Andres Escobar som gjorde sitt livavgörande mål i fel bur som betydde att inte Colombia inte gick vidare från gruppspelet och därmed förlorade mot Usa med 2-1.
Escobar föddes den 13 mars 1976 och dog den 2 juli 1994 i Medellin i Colombia, han blev bara 18 år gammal.
Escobar var colombisk landslagsback och han hade tröjnummer 2 och han bara medverka i -90 Vm i Italien och -94 Vm i Usa.
Den 2 juli 1994 blev tyvärr sista dagen för Andres Escobar då han sköts ihjäl tack vare självmålet i matchen mot Usa. Mördaren var Humberto Munoz som med tolv revolverskott dödade Andres Escobar utanför en bar i Medellin och enligt Escobars flickvän ska mördaren ha ropat "¡Gol!" (Mål!) för varje kula.
Humberto Munoz greps direkt efteråt och dömdes till 43 års fängelse men släpptes 2005.
En av anledningarna enligt vissa ska ha varit en s k bestraffning för självmålet medan andra antar att mördaren var utskickad av något av de spelsyndikat som satsat stora pengar på att Colombia skulle vinna matchen.



image4

Andrés Escobar

Ska det verkligen få se ut så här?
- Nej så klart inte ! . Det är skandal och än idag händer det för mycket som har med politiska och religiösa åsikter att göra. Dödsfall efter dödsfall.
När ska de lära sig att inte lägga sig i fotbollen för att man gör misstag som inte har med meningen att göra !?


Cuiusvis hominis est errare -- "Det är mänskligt att fela". Mvh KissiKassen.


Fakta och serietippning inför säsongen 08

http://www.proteamonline.se/?Id=520 - Båstads GIF         
http://www.fif.se/ -Förslövs IF
http://www.hfolympia.se/ - HF Olympia
http://www.billesholmsgif.se/ - Billesholms GIF
http://www.hittarpsik.se/ - Hittarps IK
http://www.balingebik.se/ - Bälinge BIK
http://www.proteamonline.se/?Id=520 - Båstads GIF
http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=48844 - Skäldervikens IF
http://www.vikensik.com/ - Vikens IK
http://www.ifkrossjoholm.se/ - IFK Rössjöholm
http://www.asljunga.net/ - Åsljunga SK
http://www.eketsgoif.se/ - Ekets GOIF
http://www.lagsidan.se/kullavagensenior - Kullavägens BK

Årgång 2007:

Herrar Division 5 Nordvästra - (HA 5 Nv)

2Kullavägens BK 22164294-2352
3Hittarps IK 22162479-2750
5Förslövs IF 22105772-5035
6Vikens IK 22103949-4133
7Billesholms GIF 221011146-5831
8Skäldervikens IF 22811350-6025
9Båstads GIF 22721335-5723

Herrar Division 6 Nordvästra A - (HA 6 NvA)

1Åsljunga SK 22172381-1253 
2IFK Rössjöholm 22153489-2248 
3Ekets GoIF 22153450-3348 
4Bälinge BIK 22132773-4441


 Kennie tippar serien 2008: (Tänker först tippar sen)

Herr Div.5 Nordvästra - (HA5Nv)

 Lagmvof+ -pStatus
1Kullavägens BK     -   
2Hittarps IK     -   
3Förslövs IF      -   
4Vikens IK     -   
5Åsljunga     -   
6Ekets GOIF     -   
7Billesholms GIF     -   
8IFK Rössjöholm     -   
9Skäldervikens IF      -   
10 Båstads GIF     -   
11 Bälinge BIK     -   
12 HF Olympia     -   


Baki Vatansever tippar serien 2008: (Chansning enligt Baki)

Herr Div.5 Nordvästra - (HA5Nv)

 Lagmvof+ -pStatus
1Kullavägens BK     -   
2Förslövs IF     -   
3Vikens IK     -   
4HF Olympia     -   
5Åsljunga SK     -   
6Billesholms GIF     -   
7Båstads GIF     -   
8IFK Rössjöholm     -   
9Ekets GOIF     -   
10 Bälinge BIK     -   
11 Hittarps IK     -   
12 Skäldervikens IF     -   

Oskar Nilsson tippar serien 2008: ( Lite hjärna och lite hjärta)


Herr Div.5 Nordvästra - (HA5Nv)

 Lagmvof+ -pStatus
1Hittarps IK     -   
2Vikens IK     -   
3Kullavägens BK     -   
4HF Olympia     -   
5Ekets GOIF     -   
6Åsljunga SK     -   
7Förslövs IF     -   
8Billesholms GIF     -   
9IFK Rössjöholm     -   
10 Båstads GIF      -   
11 Skäldervikens IF     -   
12 Bälinge BIK     -   








RSS 2.0