3 omgången färdig

Då var det dags att summera helgen som gått och motståndet vi mött.

Omgång 3:

Sibbhult - Strömsborg 1-1 (1-1)
Hanaskog - Vinslöv 6-1 (x-x)
Glimåkra - Bjärnum 2-0 (1-0)
Munka Ljungby - Sösdala 2-6 (1-3)

Eket - Östra Ljungby 1-0 (0-0)
IFK Rössjöholm - Treby 0-3 (0-1)


Ännu en vinst som vi gläds åt i Ekets Goif. Ser fruktansvärt bra ut och som grädden på moset har vi hållt nollan.
Vi har visat att vi är att räkna med, problemet som det ser ut idag, är att vi kanske tycker att det går lekande lätt och det är inga helst problem. Kan nog fastna i den fällan om vi tänker för mycket på det.
Därför bör vi ta en match i taget och bearbeta oss vidare mot nya mål på vägen.
3 vinster av 3 möjliga en målskillnad på 11-0 och 9 poäng lovar faktiskt  gott inför hemma matchen mot Glimåkra som också ser ut att bli ett topplag, samt Hanaskog som med sin rutin från div 4 spelet ser starka ut denna säsong.

Strömsborg som lekte ut Rössjöholm i premiären verkar ha tappat sitt självförtroende eller något i den stilen. Tappar allt mer och mer poäng, medan Sibbhult verkar att bli ett mittenlag. 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust.

Hanaskog plockade ytterligare en 3 poängare hemma mot nykomlingen Vinslöv som får rikta sig in på nedflyttning och kriga för att hålla sig kvar i div 5. Hanaskog ser mycket farliga ut och kanske med sin skicklighet och tur tar hemma serien efter 22 omgångar, vem vet !?

Glimåkra vill också vara med och slåss om platserna till div 4 och med 6-2 och 9 poäng på 3 matcher ser det väldigt bra ut. Det som såg så bra ut på försäsongen för Bjärnum, vad har hänt med er !? Ni kunde ju nästan slå vilket lag som helst på försäsongen men nu är det precis som ni gått in i väggen eller något liknande.

Munka Ljungby som jag trodde skulle ligga på en fin 5:e plats efter 22 omgångar har fått en riktigt tung start på sin uppkomst i 5:an. Sösdala som jag tror blir ett mittenlag har nog bevisat att de också inte heller ska räknas bort från toppstriden.

Eket som alla tror att det ska bli något stort av i år, verkar att ånga på från starten och det måste varit rätt så många år sedan Eket ägde matcherna och såg så starka ut som de gör idagens läge. Nu mötte man förvisso ett starkt Östra Ljungby som inte heller visar någon respekt för lagen på den norra sidan. Östra kommer nog att få en fin 3-4:E plats i tabellen, lever nog väldigt mycket på sina två duktiga anfallare, Marcus Hansson och Fredrik Jönsson samt mittfältaren Andreas Sandgren.

IFK Rössjöholm som jag trodde skulle ligga bättre till än Eket har bevisat motsatsen och tågar neråt mot div 6. Efter 4-0 förlusten på hemma plan mot Strömsborg ser inget ut att gå deras väg om man ser till dessa 3 omgångarna. Treby som vann gårdagens match mot IFK med klara 3-0 på Lärkeröds IP.

Inför första derbyt -09

1. Hur ser du på IFK Rössjöholms kolaps de två sensate matcherna, samt Östra Lungbys framsteg i div 5 ?


Det förstnämnda är såklart uppseendeväckande. Lite för tidigt för att dra några slutsatser, är enklare om ett par omgångar. Dock grinade oturen dem i asiktet senast. Konstiga domslut gjorde att de tappade ett

bra grepp om matchen. Östra är jag inte alls förvånad över-ska bli intressant att möra dem på lördag...
Lär bli den första riktiga värdemätaren.

Om de spelar som under träningsmatchen kommer vi ha en bra chans.




2. Nu har vi både Östra Ljungby och Glimåkra tätt in på de 2 kommande omgångarna, bra eller dåligt ?


Det gynnar oss. Behöver komma tillbaka på jorden igen efter den övertygande inledningen.
Nu får vi verkligen svart på vitt hur pass imponerande 10-0 i målskillnad är efter de inledande två omgångarna.

Lägg på Hanaskog som det tredje laget som vi möter på kort tid så lär detta blir det första verkliga testet för vårt manskap.

Att plocka 2/3 segrar här är av stor vikt och jag är full av säkerhet när jag tror att så kommer att bli fallet!




3. Till sist, Hur blir matchen mot Östra Ljungby ?


Planen tillåter inte lika mycket skönspel som den vi spelade på i Bjärnum. Dock passar vårt snabba passningspel de lite mer aggresivt spelande Östra Ljungby.

Deras långbollar kan dock skada vårt flyt i spelet och kan bli ett orosmoment desto längre matchen går. Litar på att vi ändå gör förtsta målet och därmed får den start vi behöver !




4. Hur ser du på att Ola Johansson gjort 5 mål och Oskar 3 mål ? Och Vem tror du vinner skytteligan i år ?


De har varit de två viktigaste kuggarna i spelet framför mål. Utan tvekan har de satt färg på målfyrverkeriet tillsammans med Jess som förste framspelare och Amme som grovjobbaren som skapar ytor.

Vem som vinner skytteligan är en knepig fråga... Kör en högoddsare: jag tar hem allt när serien är färdigspelad!




Avslutningsord från matchen HIF-HBK 1-3:


- Det var riktigt skönt att vi vände, eftersom jag gjorde deras mål, säger 19-årige Salomonsson till FotbollDirekt.se.


- Vi får ta bussen till hemmamatcherna också så vinner vi nog, haha. Nä, vi har spelat på bra planer, det gynnar oss. Annars vet jag faktiskt inte, men jag tycker det var vår tur att ha flyt. Vi har haft en del oflyt tidigare, säger Salomonsson.



Inför Bjärnums Goif matchen

1. Vad var det bästa, resp sämsta med matchen mot Vinslövs IF ?


För varje match som går, för varje stabil insatts som försvaret levererar desto mer säker blir jag på en framskjuten placering i årets serie. För att vinna matcher krävs det att vårt passningsspel och vår beslutsamhet på den offensiva tredjedelen går hand i hand. Detta samarbete behöver dock tid för att komma igång varje match, utan ett kraftigt och svårforcerat försvar hade vi inte fått tid att bygga upp vårt spel offensivt. Mot Vinslöv såg det återigen lite knakigt ut men efter Oskars slumpmål började vi slappna av, hitta ytor och utnyttja våra motståndares svagheter. Att börja föra en match från start blir ett viktigt mål för året-även om just det kan vara lite mycket att önska av en seriepremiär med allt vad det innebär för nervsystemet, huvudet och ändtarmarna...

Håller vi dock i bollen, ger oss själva tid att vara konstruktiva, så kommer vi fortsätta vinna matcher. Det visade vi åtminstone mot Vinslöv i premiären!
 


2. Vilka tyckte du var planens giganter ?

Hela laget växte i takt med att sekunderna tickade på... Det var skönt att se att samarbetet Ante-P i mittlåset var lika stabilt som vanligt, att yttrarna både på mitten och i försvaret löpte om varandra för att skapa fina, snabba, effektiva kombinationer och att Janzen, Jess och Amme täppte till spelet på mitten, vann bollar och täckte boll effektivt de gånger Vinslöv försökte ta sig fram och spela aggressivt.

Ola var suverän framför målet med två fina prestationer (första målet efter hörna, något vi inte gjort på två år) men bäst på plan var KissiKassen... Efter flertalet matcher med en och annan missbedömning var det hur säkert som helst mellan stolparna. Den ena reflexräddning efter denna andra bäddade för säsongens andra nolla. Det är den tryggheten ett lag behöver!
 

3. Hur kommer dagens match att sluta ?

Det kommer att bli lite tuffare men är fullt övertygad om en ny vinst. De förlorade sin premiär och vill såklart snabbt hoppa tillbaka på tåget igen men de får det tufft mot vårt snabba spel. Allt handlar om första målet. Tror inte vi behöver vara allt för oroliga att bollarna hamnar i vårt nät utan snarare om hur snabbt vi kan göra det förlösande målet. Jag vill se en ketchupeffekt efter ett par minuters spel. Finfina kombinationer och 8-0 i halvtidJ Okej, kanske inte men ska vi vara lite realistiska så tror jag på 3-0 idag. Faktiskt! Litar på att Eket-pågarna gör sitt jobb i afton!


Avslutningsord:

Nu har bloggarens konung Marcus "Smögge " Svensson sagt sitt och har gett sina åsikter om premiär matchen samt kommande idag mot Bjärnums Goif. Idagens match tror jag själv att det blir 2-1 seger för Eket, men det kommer bli en mycket trevligt match sett från resultatet och en riktigt tuff borta match. Tror dessutom att Bjärnum kommer låta oss försöka jaga bollen och göra det jobb som krävs, vi kommer ändå gå vinnande ur striden. Bjärnum som förlorade med 2-1 på bortaplan mot Östra Ljungby. Upp till bevis och nu ska vi leva upp till ett bra lag och rulla bollen samt göra en riktigt bra match.


Inför Seriepremiären !!

Seriepremiär hemma mot Vinslövs IF 15.00 på Ryavallen imorgon i Eket.

Ekets träningsmatcher har sett ut som följer:

Klippan - A-laget 2-6 (0-3)
Östra Ljungby - A-laget 2-2 (0-0)
A-laget - Bälinge BIK 2-3 (0-2)
A-laget - Farstorp 3-0 (1-0) DM
A-laget - IFK Knislinge 2-1 (1-1) DM
Fagerhults IF - A-laget 0-0 (0-0) DM
Bälinge BIK - A-laget 0-3 (0-1)
Perstorps SK - A-laget 1-0 (0-0)
A-laget - Hallands Nation FF 2-1 (2-1) DM
Fortuna FF - A-laget 0-1 (0-0)
A-laget - KSF Prespa Birlik 2-5 (2-3) DM



Vinslövs träningsmatcher har sett ut som följer:

Hörby FF - VIF 2-0 (1-0)
Kiaby - VIF 1-1 (x-x)
VIF - Nävlinge 2-0 (2-0)
Stehag - VIF 3-3 (3-1)
Forsheda IF - VIF 4-5 (2-1)
Vankiva IF - VIF 4-2 (3-2)
Hjärtums IF - VIF 2-3 (1-0)
Ballingslöv - VIF 5-1




Preliminär startelva mot Vinslövs IF:

MV: Kennie.S
HB: Aulon.K
MB: Ante.P
MB: Petter.H
VB: Kenny.L
HM: Oskar:N
DMF: Daniel.J
OMF: Johan.S
OMF: Jess.O
VM: Ola.J
ANF: Armend.B


Eket kommer till start med ett mycket rutinerat lag som ska stoppa Vinslöv från att ta 3 poäng mot ett hemma starkt Eket.
Nu kommer dagen som alla fotbollsälskare väntat på i Ekets Goif och nu får vi hoppas att vädret håller i sig.
Har även tagit en f d Eket spelare till hjälp innan premiären har sin start. Donat har därmed tagit sin lilla tid och ställt upp på några frågor.


Kan Eket ta en 3 poängare mot Vinslövs IF i premiären ? Varför ?
 

Ja! Absolut kan Eket det. Inge tvekan där från mig i alla fall. Jag tror på Eket i seriepremiären. Varför jag tror detta är för att Eket är det bättre laget helt enkelt och för att spelarna känner sig hungriga (iaf borde göra det) efter ett långt uppehåll.
Men även för att Eket spelar hemma, som jag tror sporrar en hel del.


Vad blir det i matchen ? Om Eket vinner, vem i så fall blir matchvinnare ?
 
Jag tror matchen slutar 3 - 1. Stabilt försvar med snabba kontringspel.  Svårt att dra fram en matchvinnare då jag inte kan spelanas nuvarande form och så. Men jag tror det blir min favorit spelare i Eket (hehe) Ola Johansson  =] . Tippar även Ola som Matchens Bäste Spelare!

Några avslutningsord från målkungen från -08 Donat "Doni" Zulfaj:

Sex is good, Sex is fine
Doggystyle or 69, Just for fun
Or getting paid, Everyone loves getting laid
I am horny iam from sweden, i like to do it hela tiden!! 
Peac Love N' Respect// skånes Prins

... Nu är det snart 23 timmar kvar tills serien får sin start. Tagga till grabbar nu så ses vi imorgon !!!

Tränings flitigheten

----------------------------------------------------Extremt bra !!

Träningar från 27-20:

Kennie.S  26 st
Petter.H  25 st
Stefan.P  25 st
Andreas.P  24 st
Amme.B  24 st
Edi.Z  20 st

------------------------------------------------------
Välgodkändt

Träningar från 19-16:

Lasse.B  19 st
Johan.Sj  18 st
Aulon.K  17 st
Fredrik.S  17 st
Jocke.L  17 st

-------------------------------------------------------Godkändt
Träningar från 15-10:

Marcus.S  15 st
Daniel.J  15 st
Kenny.L  15 st
Enes.M  15 st
Ola.J  13 st
Andreas.L  12 st
Jess.O  12 st
Rickard.B  12 st
Oskar.N  11 st
Baki.V  10 st

----------------------------------------------------------Ej Godkändt

Träningar från 9-1:

Kristoffer.A  9 st
Oscar.L  9 st
Andreas.O  3 st
Kim.A  3 st
Andre.S  1 st


Så ser träningsstatistiken ut under Januari,Februari och mars månad.


RSS 2.0