Inför Bjärnums Goif matchen

1. Vad var det bästa, resp sämsta med matchen mot Vinslövs IF ?


För varje match som går, för varje stabil insatts som försvaret levererar desto mer säker blir jag på en framskjuten placering i årets serie. För att vinna matcher krävs det att vårt passningsspel och vår beslutsamhet på den offensiva tredjedelen går hand i hand. Detta samarbete behöver dock tid för att komma igång varje match, utan ett kraftigt och svårforcerat försvar hade vi inte fått tid att bygga upp vårt spel offensivt. Mot Vinslöv såg det återigen lite knakigt ut men efter Oskars slumpmål började vi slappna av, hitta ytor och utnyttja våra motståndares svagheter. Att börja föra en match från start blir ett viktigt mål för året-även om just det kan vara lite mycket att önska av en seriepremiär med allt vad det innebär för nervsystemet, huvudet och ändtarmarna...

Håller vi dock i bollen, ger oss själva tid att vara konstruktiva, så kommer vi fortsätta vinna matcher. Det visade vi åtminstone mot Vinslöv i premiären!
 


2. Vilka tyckte du var planens giganter ?

Hela laget växte i takt med att sekunderna tickade på... Det var skönt att se att samarbetet Ante-P i mittlåset var lika stabilt som vanligt, att yttrarna både på mitten och i försvaret löpte om varandra för att skapa fina, snabba, effektiva kombinationer och att Janzen, Jess och Amme täppte till spelet på mitten, vann bollar och täckte boll effektivt de gånger Vinslöv försökte ta sig fram och spela aggressivt.

Ola var suverän framför målet med två fina prestationer (första målet efter hörna, något vi inte gjort på två år) men bäst på plan var KissiKassen... Efter flertalet matcher med en och annan missbedömning var det hur säkert som helst mellan stolparna. Den ena reflexräddning efter denna andra bäddade för säsongens andra nolla. Det är den tryggheten ett lag behöver!
 

3. Hur kommer dagens match att sluta ?

Det kommer att bli lite tuffare men är fullt övertygad om en ny vinst. De förlorade sin premiär och vill såklart snabbt hoppa tillbaka på tåget igen men de får det tufft mot vårt snabba spel. Allt handlar om första målet. Tror inte vi behöver vara allt för oroliga att bollarna hamnar i vårt nät utan snarare om hur snabbt vi kan göra det förlösande målet. Jag vill se en ketchupeffekt efter ett par minuters spel. Finfina kombinationer och 8-0 i halvtidJ Okej, kanske inte men ska vi vara lite realistiska så tror jag på 3-0 idag. Faktiskt! Litar på att Eket-pågarna gör sitt jobb i afton!


Avslutningsord:

Nu har bloggarens konung Marcus "Smögge " Svensson sagt sitt och har gett sina åsikter om premiär matchen samt kommande idag mot Bjärnums Goif. Idagens match tror jag själv att det blir 2-1 seger för Eket, men det kommer bli en mycket trevligt match sett från resultatet och en riktigt tuff borta match. Tror dessutom att Bjärnum kommer låta oss försöka jaga bollen och göra det jobb som krävs, vi kommer ändå gå vinnande ur striden. Bjärnum som förlorade med 2-1 på bortaplan mot Östra Ljungby. Upp till bevis och nu ska vi leva upp till ett bra lag och rulla bollen samt göra en riktigt bra match.


Kommentarer
Postat av: Iker

Gött med lite rolig fakta om ett av våra västra lag i serien! Jag driver en blogg som innefattar lagen i Göinge kommun, välkomna in och kolla upp era konkurrenter!

2009-04-17 @ 22:57:50
URL: http://goingefotboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0