FOTBOLLS EM 2008

Mästerskapets bästa målvakter:

1. Iker Casillas - Spanien. Reaktionssnabb, lugn och behärskat har han tagit sitt land vidare till en EM FINAL. 2 Insläppta under full tid mot lag så som Ryssland, Sverige, Grekland och Italien. Vilket gör honom till en av de bästa målvakterna i världen.

2. Edwin Van Der Saar - Nederländerna. Säker, bra på fötterna och behärskad i luftrummet. Bara 4 mål insläppta i årets upplaga av EM gör honom till nummer 2 på min lista.

3. Gianluigi Buffon - Italien. Har det mesta en världsmålvakt ska ha. Har egentligen inga svackor. För många insläppta, för en konkurrerande världsmålvakt ihop med de andra 2 på listan.


Mästerskapets sämsta målvakter:

1. Jens Lehmann - Tyskland.
Hans dåliga form håller i sig och han övertyga inte precis i mål och särskilt inte mot Turkiet där självaste Tyskland var riktigt illa ute men vände och vann.

2.Grégory Coupet - Frankrike. Med 6 mål i baken och ett Frankrike som inte höll måttet i grupp D. Bättre i Lyon men fortfarande mycket att jobba på. Agerandet till exempel kan bli mycket bättre samt mycket annat. Långt ifrån topp målvakterna.

3. Petr Cech - Tjeckien.  Mest omtalade situationen och mest diskuterade matchen mot Turkiet där Cech står för en av EMs största tavlor och gör att Tjeckien tappar bort sin kvartsfinal plats till Turkiet. Tänk på att allt som ser lätt ut på tv/verkligheten inte behöver verka så. Petr Chech är egentligen en av världens bästa målvakter men inte i EM har han nått upp till den rankingen.


Mästerskapets bästa tränare:

1. Guus Hiddink - Ryssland. Ja vad ska man säga om honom !? Det kvittar egentligen vilket landslag han än tränar för det går alltid bra för honom och hans manskap, som presterar utan att känna det behov att kunna prestera. Gör det mest oväntade.

2. Luis Aragonés - Spanien. Nu har ÄNTLIGEN Spanien gjort det igen efter 28 års väntan är man nu tillbaka i en EM FINAL och nu står hoppet till Aragones Spanien och folket som stöttar honom och laget på sitt allra bästa sätt. Aragones har gjort ett bra EM samt hans landsmän. Nackdelen som jag ser på hans agerande är att han inte har med Cesc Fabregas utan han satsar mer på Xavi Fernandes.

3. Fatih Terim - Turkiet. Vår sista man på listan är Tukiets tränare Fatih Terim som även han överraskat med sitt Turkiet på ett mirakulöst sätt i årets EM. Inte minst från matcherna mot Tjeckien där de vände och vann med 3-2 och fixade en plats i kvartsfinalen, matchen mot Kroatien där man vände matchen på stopptid till 1-1 och fixade straffläggningen samt stod upp bra med ett reservbetonat lag mot Vm 3:an Tyskland och förlorade bara med 3-2 och lägg där till att de styrde spelet galant.


Strömmen gick faktiskt och orkade inte fullfölja med mästerskapets sämsta tränare. Hoppas det blev bra och det är vad jag anser och känner att EM har levt upptill med dessa åsikter. Vid kommentarer och " ERA" egna åsikter kontakta mig. Att vara anonym är inte så påhittigt och vill höra era åsikter och vad som kan komma att bli bättre med min blogg i framtiden, vad ni vill ha osv.

Skrivare: Kennie KissiKassen Svensson # 1

Statistik under 2008

Division 5 : Skåne nordvästra

AKTUELL TABELL
lördag 14 / 6 2008
  Hittarp1091032-92328
  Rössjöholm1071225-101522
  Åsljunga1062225-141120
  Förslöv961233-141919
  Kullavägen1151528-20816
  Viken1144324-16816
  Eket1043317-14315
  Skälderviken1140716-30-1412
  Billesholms GIF1030712-35-239
  Bälinge1021713-28-157
  Olympia921615-35-207
  Båstad90189-24-151


Målsnittet på 10 matcher:

1,7 mål/ match gör vi och släpper in 1,4 mål/ match i snitt.

Fruktansvärt svårt att göra mål. Jag fattar inte hur vi kan vara så dåliga på matcher vad det gäller att göra mål, medan det går hur bra som helst på träningarna. Matchen mot Skälderviken var skit bra om man ser på spelet och så, fortfarande kan passningsspelet bli hur mycket bättre som helst. Vi slog oss ifrån för mycket bollar som jag själv tycker är lätt att kunna hantera. Vi saknar det lilla extra på slutet av varje anfall och det är så klart mycket att arbeta på. Skälderviken hade ungefär 3-4 lägen på hela matchen och de sätter 2 utav dem, för oss var det 10 chanser som var riktigt farliga under matchen men vi sätter bara 1 utav dem lägena. Det går bättre med försvarsspelet och vi släpper inte in så många mål vilket är mycket positivt.

SIF - EKET

Imorgon var det dags för match mot Skäldervikens IF borta. Det blir en svår match mot ett krigande lag även om de inte hade mycket till spel mot Åsljunga. Nu behöver vi våra poäng mot de sämre lagen i tabellen men det är ju här de svåra matcherna är så viktiga.

Skälderviken har haft det tungt i serien i år och verkar som det kört fast för dem, försök även utnyttja deras målvakt som inte är mycket att hurra för. De har bara en i backlinjen som är rätt så bra resten av backlinjen hänger inte med våra snabba anfallare. Det kan jag lova!!
Skjut även mycket på dem, för de brukar släppa en hel del returer och var där och hugg på dem. Då kommer ni att vinna matchen.
Kommer nog tyvärr inte att deltaga imorgon dagens match p g a en bal ikväll och sen blir det väl en efterfest så vill jag inte förstöra för laget om det skulle vara att jag nu är bakis. Jag önskar er lycka till och ta en välförtjänst seger och gör mig stolt.


De Tre senaste matcherna:

Skäldervikens IF:  Åsljunga - SIF 3-1, Kullavägen - SIF 5-1 & SIF - Bälinge 2-1.

Ekets GOIF: Eket - Billesholm 4-1, Båstad - Eket 0-3 & Eket - Åsljunga 0-2.


Sverige matchen igår var helt sjukt bra. " Kanske inte det bästa jag sett ",  som Abaz Kryeziu tilläggde.  
Jag är faktiskt beredd att hålla med honom på den punkten även om målen är sjukt bra på alla olika sätt. Allt från väggpass mål till ett krigarmål och de visade att bollen skulle bara in i mål. Nu väntar två tuffa matcher i gruppen och eventuellt två vinster får vi hoppas på som jag även hoppas att Eket kan göra. Efter matchen blev jag såg glad att jag bestämde mig för att ta mig ett dopp i fontänen och gjorde det med ett stort nöje.



Skrivare: Kennie " KissiKassen " Svensson.

Derby dags igen

God dag !!

Idag är det sista dagen innan det kokande derbyhatet mot Åsljunga SK på den torra mattan nere i Eket. Måste vattnas ordentligt så att inte den också blir bränd, men i alla fall är det 3:e derbyt i serien och denna gången mot Åsljunga SK som är riktigt taggade som vanligt.
Det här ska bli roligt och se vilka som ställer upp för Åsljunga, det vi kan konstatera att det blir en tuff match i den heta  25 graders varmaren. Mycket vatten och rätt typ av mat krävs för att kunna göra den avgörande passen till målet eller det lilla speciella i matchen som kan bli det avgörande. Imorgon är det även Sveriges Nationaldag och det vill dessutom tilläggas att det är Ekets GOIF som fyller 65 år. Det kan inte bli bättre inramning än vad det är och som jag säger annars " Må bäste lag vinna ".


Eket som ligger på en fin 6:e plats men vi är inte nöjda med det för vi vet att vi kan prestera bättre och allting kan egentligen bli mycket bättre än vad det är idag. Eket har vunnit 4 , 3 oavgjorda och har 1 förlust samt en målskillnad på 16-10 + 6 och 15 poäng.

Åsljunga ligger på en mycket fin 4:e plats som värmer gott inför EM festen i Schweiz & Österrike. Det mesta i deras spel tyder på snabba omställningar, långa bollar på Kristan och två av de absoluta bästa backarna i serien. Åsljunga har vunnit 5, 2 oavgjorda och 2 förluster, en målskillnad på 23-14 + 9 och 17 poäng. Lägg där till att de spelat 1 match mer.

Tidigare resultat lagen emellan

2002
Spelade lagen i två olika serier. Eket spelade i HA6Nv A, medan Åsljunga spelade i HA6NöA.

2003 Spelade lagen i två olika divisioner. Eket spelade kvar i 6:an, medan Åsljunga spelade i 5:an.

2004 Spelade lagen i två olika serier. Eket spelade i HA6 Nv A, medan Åsljunga spelade i HA6 NöA.

2005 Spelade lagen i två olika divisioner. Eket spelade kvar i 6:an, medan Åsljunga spelade i 5:an.

2006 omgång 9 : ÅSK - EKET 4-2.

2006 omgång 20: EKET - ÅSK 0-2.

2007 omgång 11: ÅSK - EKET 1-2.

2007 omgång 22: EKET - ÅSK 0-2.


ÅSK har vunnit 3 matcher av totalt 4 möjliga, inga oavgjorda och 1 förlust.
EKET har vunnit 1 match av totalt 4 möjliga, inga oavgjorda och 3 förluster.

Ekets skadelista ser även den tung ut för hemmalaget, med många tunga namn borta och nu är det upp till Kenneth " KogeKorv " Falk att se till av vi får en härlig och revansch sugen vinst hemma mot Åsljunga SK vilket de flesta Eket supportrar ser fram emot, och så tvärtom för Åsljunga kullen.
Revansch måste utkrävas på detta riktigt unga och spelförande lag som Åsljunga, sätt en käpp i hjulet för Kristan på topp och hitta något sätt att förstöra deras framgångsrika backpar med Borre och Mattias Sjödalh, samt en mycket svår sprung Alexander Nilsson ( fd Eket spelare) så är mycket vunnit. Hoppas det blir en trevlig och intensiv match lagen emellan och mycket mål i det vackra och varma vädret.

Skrivare: Kennie " KissiKassen " Svensson # 1.


10 Fiasko Domare

Idag listar jag topp 10 fiasko domare i HR NV 5 SKÅNE.
Det är för att jag tycker att deras kunskap som domare brister på många ställen och de har inte en korrekt uppfattning som jag anser det. Många domare som jag anser det har svårt att kunna ge fördel för ett lag pga av de kanske blir fällda eller något annat, istället för att kunna se händelsen därefter så har de lust att strunta i fördels regeln och blåsa frisparkar. Däremot har andra det lättare för det och så klart är det positivt men sen brister det på något annat.

Här kommer listan som troligen upprör domare ledningen i Skåneboll, och de bör ta till sig kretiken de får för jag anser de inte lever upp till namnet Division 5 domare eller en annan division för tillfälligt.
Där 1 är sämst och 10 är bäst. Tycker ni att jag har fel så skriv det i en kommentar eller något sådant.


10: Martin Andersson. Helt korrekt visade ut mig mot Vikens IK. Medans svårt med att se situationen framför sig. 

9:  Johan Rosengren. Domaren som sträckte sig mot Billesholms GIF. Helt okej domare som jag gillar.

8: Harald Feustel. Domaren som dömde ÅSK - VIKEN. Bedrövlig & har svårt att ge fördel och se situationen efter.

7: Thomas Olofsson. Allmänt för snäll i sin domarroll. Svårt att agera i besvärliga situationer.

6: Robert Florman. Hittarps matchen. Domaren som bestämde sig för ett lag bara för att vi skrek. Problem att prata med spelarna. 

5: Göran Fredriksen. Svårt att döma efter fördelsregeln och visar kort ofta istället för att prata med spelarna.

4: Marcus Lindahl. Domaren som INTE gillar Ekets GOIF. Har verkligen dålig rutin som domare.

3: Mirsad Lisinovic & Riz Murigi. Domarna som oftas vill döma Eket. Svårt att se vad som är en snäll tackling och en tuff tackling.

2: Edin Lisinovic & Mårten Högblom. Linjedomaren och domaren som inte vet vad de sysslar med. Svårt för att kunna ta egna beslut och rättar sig efter domarens signal.

1: Vlasti Ruzeskov. Lever upp till dagens sämsta domare. Ignorera händelser som han bör se istället för att blunda mot dem. Dömer varenda match han kan hitta. Sverige sämsta domare som världen har beskådat. Kort först prata sen, istället för att prata först och dela ut kort sen.


Där har ni listan som jag anser vara korrekt och har ni synpunkter kontakta mig snarts på bloggen. I nästa upplaga får vi se statistiken mellan Eket & Åsljunga som har match på fredagen 6 Juni, Nationaldagen.

Skrivare: Kennie " KissiKassen " Svensson.

RSS 2.0