26 Juni

Matchen mot Vinslövs IF slutade bra till sist även om det var krampaktigt de första 15 minuterna. Allt var bra tills matchen drog igång och då Eket skulle visat sig vara serieledare, men som sagt det började likadant som ute mot Treby IF.
Planen var kanske lite hård, men det var perfekt väder, publik och omgiviningen. Det var uppdukat för Eket att kunna fortsätta att utöka ledningen i serien, vilket man också gjorde till sist som tur var, hur hade det annars sett ut om man hade kommit till Ryavallen med 2 förluster och sen möta ett taggat Bjärnum som verkligen tagit sig i kragen och gjort det som stått i deras makt.

Som tidigare sagt så var alla förutsättningarna hur bra som helst och med tanke på att Munka Ljungby tog en viktig poäng och hjälpte oss att rycka lite mer i serien, men däremot orkade inte Treby som slog oss, att ta poäng mot Hanaskog som slog jumbon med 5-0.

För Eket:

Sibbhult 6-1 (H), Strömsborg 2-3 (B), Sösdala 2-0 (H), Treby 2-0 (B) och Vinslöv 0-2 (B).

För Bjärnum:

Strömsborg 1-1 (H), Sösdala 3-2 (B), Treby 3-0 (H), Vinslöv 1-0 (B) och Östra Ljungby 3-1 (H).

13 Juni 2009

Idag var man och tittade på Åsljunga för första gången i år. Det var inte det bästa vädret att se fotboll i men å andra sidan fick man se en helvetes bra match. Där Åsljunga tog ledningen efter 1 min och vem annars om inte Glenn Hallin gjorde målet. Annars var det en match med mycket bra, krigande och bra passningsspel till div 4 fotboll. Åsljunga utökade sin ledning 10 min in i andra halvleken och då trodde jag det skulle komma fler för Åsljunga, men Höör repade sig och på 1 minut gjorde laget 2 mål och då trodde jag inte mina ögon. Höör är ett topplag i div 4 norra skåne, vilket man också bevisade borta mot Åsljunga efter 2 mål av Glenn och Daniel Hallin.

Höör ägde bollen mesta dels av matchen men hade fruktansvärt svårt att få in bollen bakom Åsljungas stabila försvar.
Det krävdes ett jäkla bolltempo som skulle kunna hindra Åsljungas försvar från att bryta bollen, vilket man gjorde bra i den andra halvleken. Annars var det bara höjdbollar mot Åsljungas försvar, vilket ledde till att Krisse eller backarna tog bollen.

Summeringsvis blir det en 4 på matchen av totalt 5 i betygsskalan.

+ Stora pluset. En Underhållande match som man inte får se så ofta, smäller på rätt bra i div 4 än vad jag trodde. Dessutom la jag märke till att´: Tappar man bollen så kan man inte gå hem som i div 5,6 eller 7 utan man måste kriga på varje boll som finns att kriga på.

- Stora Minuset. Det är faktiskt priset för machen på Sjövallen. 50 jäkla kronor för att få se lite div 4 fotboll, det är bara div 2 eller 3 fotboll som tar dessa 50 kr för att se på lite fotboll. Det är ju förståeligt, men 50 kr, ska faktiskt ner på 40 kr på div 4 fotboll. Då är det rimligt att gå och se Åsljunga.

Nu till HD- COACHEN !!!

Mest Valda Målvakter bland HD- COACHEN ser ut så här:

Not: Bäst, namn, lag man spelar för, antal lag man är delaktig i som personerna tagit fram, antal gjorda mål och till sist antal poäng man skrapat ihop.