Gothia Cup 2009

Glädje, frustration och besvikelse från årets upplaga av Gothia Cup. En kanon cup som har allting man kan begära, ja exakt vad som helst, t.o.m. svininfluensa finns att ta del av. Precis som jag trodde att jag fått med mig hem till Örkelljunga, vilket inte var fallet som tur var.

I år var det lag som t ex. HIF, Wolverhampton,Al Madina m fl. Ett späckat start fält som hade att enormt mycket att bjöda på. Stor lagen var på G och de mindre lagen vill inte heller vara sämre och visade att man kunde stå upp bra mot topplagen. P 17 klassen var väl den som man mest ville ta del av och vilka lag och framför allt vilka matcher.

Här är några av matcherna jag såg:

Tisdag:

P 14 klassen.
Chiparamba Great Eagles F.A (Zambia) - Pequeninous do Jockey (Brasilien)  5-0 (3-0)

Ca 20 min in i matchen hade Chiparambas nr 14 gjort ett HATTRICK !! Det var den enda matchen som jag såg, men de vann gruppen med 3 vinster, 9 poäng och en målskillnad på 23-0, de vann sedan A-finalen med 4-0.


Onsdag:

P 17 klassen.
Cruz Azul (Mexico) - IF Elfsborg 0-3 (0-2)

Ska tilläggas att Cruz Azul hade ett mycket ungt och lovande lag, särskilt när man ställer upp med 5 st P 92 spelare och resten yngre än 17 år. Elfsborg hade däremot 3 st P 91 och resten P 92 spelare med sig i truppen. 

P 17 klassen.  HIF - Interclubes ( Brasilien) 1-1 (0-1)

Eket spelaren Robin Lantz spelade nästan hela matchen, vad jag kan minnas. Han gjorde mycket bra ifrån sig, precis som hela HIF.

P 17 klassen. GAIS - Hradec Králove (Kroatien) 1-0 (0-0)

Riktigt sömnpiller. Precis som att se GAIS - IFK på Ullevi.

P 17 klassen.  Wolverhampton (England) -  Brommapojkarna 1-0 (1-0)

Riktig höjdpunkt i p 17 klassen. Wolverhampton som visade att man var att räkna med, laget som smällde på allt och alla i varje närkamp. Hur säkra som helst, inga direkta svackor.

P 17 klassen. Paris FC (Frankrike) - IFK Norrköping 1-0 (1-0)

P 15 klassen. 32-delsfinal  Al Madina (Irak) - Beirut FAC (Libanon) 2-0 (1-0)

Slutspelet började bra för Al Madina från Irak på onsdagskvällen på Valhalla IP (Örgrytes plan). Små ettriga Irakier och tunga Libanon spelare gjorde upp om en 16-delsfinal. Det var verkligen uppdukat för folkfest och runt 400-500 personer att letat sig till Valhalla för att beskåda en mycket underhållande match. Det var sång, hoppande Irakier och ett mycket bra spel, allt som man önskar sig på en match.


Torsdag:

P 16 klassen. 16-delsfinal  IK Sirius FK - Al Madina (Irak) 2-0 (1-0)

Det långa äventyret fick ett tråkigt slut för Irakierna som visade mod, ingen respekt och ett tapert hjärta av stål, när man mötte Stockholmarna. Däremot ville det inte sig för Al Madina denna dag, då äventyret tog slut.

P 15 klassen. 32-delsfinal  Interclubes (Brasilien) - Ljungskile 1-0 (1-0)

Riktigt dålig match, en utav alla de sämre matcherna man såg uppe i Gothia. Inte precis bättre med Daniel Da Silva. Han är typ som Bosse Petersson på viasat sport fast ännu värre.

P 17 klassen.  Kvartsfinal  Kalmar FF - Paris FC (Frankrike) 3-0 (1-0)

Kalmar FF var outstanding i matchen och fransmännen hade inget att sätta emot.

P 17 klassen  Kvartsfinal  Wolverhampton (England) - IF Elfsborg 4-2 (1-1)

En av p 17 klassens bästa matcher, helt klart. Wolverhampton i sin oranga dräkter och Elfsborg i sitt bortställ (röda). Engelsmännen var i en klass för sig själva under turneringen och det bjöds på riktiga tuffa tag precis som det görs i England. När Elfsborg hade tagit ledningen ville inte Wolverhampton vara ett dugg sämre och kvitterade precis innan halvtidsvilan. Sen gick Wolverhampton ut i 2.a halvlek och punkterade matchen med ett par vackra mönster anfall. Vilket tog dem till en semifinal i Gothia Cuyp 2009.

P 17 klassen.  Kvartsfinal  HIF -  Brommapojkarna 5-4 ef straffar, 1-1 (1-0)

Den sista kvartsfinalen stod mellan HIF och BP och vilket lag som skulle få den sista semifinal platsen. En mycket tät och jämn match som kunde sluta hur som helst. Båda lagen hade mycket bra struktur i sitt spel och skapade vassa målchanser men båda lagens målvakter storspelade som aldrig för. Men till sist fick HIF sin utdelning och gjorde ett magiskt fotbollsmål och då trodde jag inte att BP skulle kunna resa sig, eftersom HIF stängde BPs vägar på mittfältet respektive backlinjen. I slutminuterna av 2:a halvlek kom det efterlängtade målet för Stockholmarna som tog det hela till straffsparkar. Nu var det riktigt nervöst för båda lagen, där HIFs målvakt stod som de lyckligaste på planen och BPs lagkapten som missade. Matchenhjälten var HIFs målvakt som var hur bra som helst.



Härmed tog resan slut för min del, som lyckade drabbas av förkylning och kanske en liten bit av den där influensan.
Tyvärr hann man inte se finalen mellan Cruzerio från Brasilien och Wolverhampton från England.
Där Wolverhampton tog det längsta strået och vann matchen efter straffar med 4-2. Ska tilläggas att Wolverhamptons
fixstjärna Nathaniel Mendez Laing fick sitt andra gula kort.



Bilder från finalmatchen mellan Cruzerio och Wolverhampton.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0