5 Omgången Färdig

Då var det dags att sammanfatta helgen som gått och resultaten !!


Omgång 5:

Sibbhult - Treby   2-0  (1-0)
Strömsborg - Sösdala 5-1  (2-1)
IFK Rössjöholm - Bjärnum 2-0  (0-0)
Hanaskog - Eket 0-1  (0-0)
Glimåkra - Östra Ljungby 4-2  (2-1)
Munka Ljungby - Vinslöv 1-1  (0-1)



Sibbhult
som kom till matchen med 2 oavgjorde de två senaste matcherna var så klart sugna på årets andra seger för säsongen, där hemma laget tog det längsta strået och vann med 2-0. Sist man plockade hem alla tre denna säsongen var mot Munka Ljungby på bortaplan. Treby åkte på andra raka 2-0 förlusten och denna gången mot Sibbhult borta, Treby har inte fått den start man önskade sig och ligger på kval mot div 6. Däremot har de bara släppt in 7 mål på 5 matcher, vilket är mycket positivt, fast å andra sidan handlar fotboll om att vinna matcher.


Strömsborg som tog tre viktiga pinnar i fredags mot Sösdala och är uppe på en mycket trevligt 3:e plats, tror inte de nöjer sig med en 3:e plats utan strävar efter ett div 4 kontrakt. Skulle bli förvånad om inte de blir topp 3, noterbart är att de är obesegrade som Eket. Sösdala som inför matchen kom med ett oavgjort resultat mot Sibbhult fick se sig besegrade och har därmed släppt in näst mest mål på 5 spelade matcher.


IFK Rössjöholm ser allt mer ut som ett lag som glömt de historiska matcherna i den inledande serien och ångar på som bara den. 2-0 segern mot Bjärnum fick publiken i Lärkeröd att tro på ett fint avancemang i serien. De har nu 2 raka 2-noll segrar och har ett tufft derby mot Ekets Goif på Ryavallen den 15 maj. Bjärnums självförtroende borde varit på topp inför mötet mot de vit/blåa men verkade nog som de hade det. Matchen mot Hanaskog var nog för bra för att vara sann, eller något åt det hållet.


Seriefinalen mellan de två tungviktarna slutade med en seger för Ekets Goif  som befäster serieledningen ännu en gång. Denna gången borta mot Hanaskog  kammade man hem full pott och har inte släppt in något mål sedan den 20:e September 2008 hemma mot Skäldervikens IF i seriesammanhang. Väntar ett mycket tufft derby för Eket spelarna nästa fredag hemma mot IFK Rössjöholm. Hanaskog som hade de mesta men saknade någon perfekt avslutare framför målet och Eket fick med sig en frispark i 81:e minuten som resulterade med 1-0 seger för Eket.


Andra toppmatchen mellan Glimåkra och Östra Ljungby slutade med en 4-2 seger till hemmalaget som har glömt Eket matchen bakom sig och sett framåt. Tror också på att Glimåkra har vad som krävs för att fixa en kvalplats till div 4 i höst.
Östra Ljungby som jag trodde på verkar att tappat det mesta för utom en bra målskytt som så många gånger för heter: Marcus Hansson, han nätade 2 gånger för Östra.


Bottennappet denna vecka hittar vi strax utanför Ängelholm mellan Munka Ljungby och Vinslöv.
Munka Ljungby
verkar att få det svårt i div 5 norra skåne, i alla fall om man ser på de matcher som de spelat. Vinslöv har nog inte mycket heller att säga till om i denn serien där öst laget vann sin div 6 serie överlägset fått problem redan efter 5 omgångar, det talar sitt tydliga språk.


Kommentarer
Postat av: Iker

Grymt bra blogg Kennie! Du skulle inte vilja ställe upp på en intervju på min blogg? Eket har ju etsat sig in i alla göingbors mardrömmar! Du verkar ju även ha en del info om de andra lagen! Hör av dig fall det är aktuellt!

2009-05-12 @ 18:46:36
URL: http://goingefotboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0